Hoe ik acht jaar gevangenschap overleefde
Hoe ik acht jaar gevangenschap overleefde

Hoe ik acht jaar gevangenschap overleefde

Kracht putten uit de donkerste periode van mijn leven

Ondanks haar ontvoering en gevangenschap gedurende acht jaar, die wereldwijd het nieuws haalde, is er geen spoortje van wrok of verbittering te ontdekken bij Natascha Kampusch.

Auteur

Natascha Kampusch

Spreker

Phaedra Kwant

Vertaler

Jeannet Dekker

Speelduur

3 uur 29 min

€ 14,99

Beschrijving

Een boek vol inspirerende levenslessen en strategieën om uitdagingen te overwinnen, veerkracht te ontwikkelen en positiever in het leven te staan, gebaseerd op Natascha Kampusch' ervaring als overlever van een langdurige gevangenschap

Natascha Kampusch is tien jaar oud als ze op weg naar school wordt ontvoerd door Wolfgang Priklopil. Hij houdt haar gevangen in een keldertje van amper vijf vierkante meter. Pas achtenhalf jaar later, tijdens een onbewaakt moment, ziet Natascha kans te vluchten. Maar de nachtmerrie is nog niet voorbij.

Na acht jaar eenzame opsluiting is Natascha ineens wereldberoemd. Iedereen wil iets van haar, maar niet iedereen heeft goede bedoelingen. Sommigen geloven haar niet, schrijven dat ze aan Stockholmsyndroom lijdt, bejegenen haar met argwaan of gaan haar angstig uit de weg. Maar als haar gevangenschap haar iets heeft geleerd, is het hoe ze zich mentaal moet wapenen. Jarenlang was Natascha compleet afhankelijk van haar ontvoerder – nu pakt ze de controle terug.

In Hoe ik acht jaar gevangenschap overleefde vertelt de ultieme ervaringsdeskundige haar ongelofelijke levensverhaal en deelt ze de oefeningen en strategieën die ze tijdens haar gevangenschap ontwikkelde om lichamelijk en psychisch te overleven. Helder, praktisch en hoopvol: dit boek is hét bewijs  dat je kracht kunt putten uit zelfs de donkerste periodes.

Natascha Kampusch in de pers

'Nauwelijks te bevatten.' Margriet

'Briljante ontleding die een scherp inzicht geeft in wat Natascha heeft doorgemaakt.' de Volkskrant

'Haar relaas komt binnen met de kracht van een moker.' De Groene Amsterdammer

Details

Imprint

Boekerij

Uitgever

Meulenhoff Boekerij B.V.

Publicatiedatum

16 november 2023

ISBN

9789052866192

Taal

Nederlands

Speelduur

3 uur 29 min

Bestandsgrootte

290 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Natascha Kampusch (1988) was tien jaar oud toen ze onderweg naar school werd ontvoerd. Het zou een van de langdurigste ontvoeringen uit de hedendaagse geschiedenis worden. Na acht jaar gevangenschap wist ze te ontsnappen. Tegenwoordig helpt ze getraumatiseerde jongeren die net als zij het slachtoffer van misbruik zijn geweest. Eerder verschenen van haar de bestsellers De diefstal van mijn jeugd en Tien jaar vrijheid.

Meer auteur Natascha Kampusch Bekijk alles

Tien jaar vrijheid

Tien jaar vrijheid

Natascha Kampusch

€ 12,95
De diefstal van mijn jeugd

De diefstal van mijn jeugd

Natascha Kampusch, Heike Gronemeier

€ 12,95

Meer spreker Phaedra Kwant Bekijk alles

De vondeling van Veenhuizen
€ 14,99

T.S. - Taylor Swift

Diverse auteurs

€ 9,99
Frietje Frommel

Frietje Frommel

Barbara Scholten

€ 11,99
Een voor een

Een voor een

Alice Feeney

€ 15,99