De gezichten van de Boeddha
De gezichten van de Boeddha

De gezichten van de Boeddha

Stemmenspel in zes delen

Het luisterboek 'De gezichten van Boeddha' is een stemmenspel over 'verlichting'. Verteller Rick Nicolet wordt afgewisseld door vier stemmen die verhalen, anekdotes, gedichten en citaten ten gehore brengen.

€ 11,95

Beschrijving

De Boeddha staat voor ‘verlichting’, en verlichting kent veel gezichten, die bepaald zijn door tijd, geschiedenis, geografie, cultuur, en ontwikkeling. Er worden zes ‘gezichten’ van verlichting geschetst:

• van de Boeddha Gautama zelf; • van verlichte vrouwen en verlicht koningschap; • van de bodhisattva die naar een verlichte maatschappij streeft en de woudheilige die zich terugtrekt om verlichting te bereiken; • van de ch’an- en zenmeesters die je ‘je gezicht voordat je werd geboren’ tonen; • van de siddha’s, de reuzen van het vajra­yana, die tijd en ruimte beheersen; • en van het opgroeiende, westerse boeddhisme, gevoed door grote meesters uit het oosten, maar met haar heel eigen vormen.

Het stemmenspel kent een verteller (Rick Nicolet), afgewisseld door vier stemmen die verhalen, anekdotes, gedichten en citaten ten gehore brengen, en door veel, uiteenlopende muziekfragmenten, van raga’s, traditionele zangen, de Hart-soetra in verschillende talen, Bagaku-muziek, tot aan moderne muziek van Hans Zender en Giacinto Scelsi.

Inhoud
1. Over het leven van de Boeddha
2. Over vrouwen en koningschap
3. Over theravada en mahayana
4. Over het Chinese ch'an en het Japanse zen
5. Over de siddha's van het vajrayana
6. Over het moderne boeddhisme

Details

Imprint

Asoka

Uitgever

Milinda Uitgevers B.V.

Publicatiedatum

23 september 2014

ISBN

9789056703387

Taal

Nederlands

Speelduur

2 uur 12 min

Bestandsgrootte

122 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Meino Zeillemaker (1938), schrijver, vertaler en fotograaf. Script en regie van een tiental dramatische films en documentaires; schreef artikelen over kunst en filmscripts; gaf les in esthetiek aan de UvH in Utrecht; leraar in het Shambhala-boeddhisme.

Meer spreker Helmert Woudenberg Bekijk alles

Twee katten en wat honden

Twee katten en wat honden

Simon Carmiggelt

€ 10,99
Dwalen door Amsterdam

Dwalen door Amsterdam

Simon Carmiggelt

€ 10,99