Luistervoorbeeld

Mildheid

Geleide meditatie-oefeningen voor vriendelijkheid en compassie
Auteur Jetty Heynekamp, Frits Koster
Spreker Frits Koster, Jetty Heynekamp
Speelduur 2u 11m 58s
€ 14,35

Beschrijving

Dit luisterboek laat de luisteraar kennismaken met de heilzame kracht van vriendelijkheid en compassie. Op de schaal van een 'gevoelsthermometer' richt compassie (karuna in het Pali) zich op de temperaturen ónder het nulpunt en heeft als wens om pijn en lijden te verzachten. Vriendelijkheid (of metta) richt zich op de temperaturen bóven het nulpunt en streeft naar het bevorderen van het welzijn van onszelf en dat van anderen. Vriendelijkheid en compassie zijn hartverwarmend en kunnen worden samengevat in de term ‘mildheid’ of heartfulness, als waardige aanvulling op het begrip mindfulness. Net zoals aandacht of opmerkzaamheid is het mogelijk door training mildheid tot bloei te laten komen. Het bijzondere van deze beoefening is dat ze religie-overstijgend is; ieder mens kan zijn of haar leven verrijken met de kracht van mildheid.

In dit luisterboek worden geleide meditatieoefeningen aangereikt, waarmee de cirkel van compassie en vriendelijkheid steeds kan worden uitgebreid, uitgaande van onszelf naar uiteindelijk alle levende wezens.

Inhoud
1. Contact maken met iets prettigs
2. Zelfcompassie
3. Mildheid naar anderen
4. Mildheid naar een lastige persoon of een innerlijke kwelgeest
5. Liefdevolle vriendelijkheid naar groepen en naar alle levende wezens
6. Compassie voor het lichaam
7. Compassievol lopen
8. Heartfulness

Details

ImprintAsoka
UitgeverMilinda Uitgevers
Publicatiedatum 23 september 2014
ISBN 9789056703394
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 2u 11m 58s
Bestandsgrootte 121 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Jetty Heynekamp

Jetty Heynekamp (1957) is werkzaam geweest als fysiotherapeute, beoefent bijna 30 jaar inzicht- en mildheidmeditatie en heeft veel ervaring in het werken met mensen met fysieke beperkingen. Jetty is gecertificeerd mindfulnesstrainer en werkt samen met Frits Koster in Trainingsbureau Mildheid & Mindfulness.

Toon aanbod