Mildheid
Mildheid

Mildheid

Geleide meditatie-oefeningen voor vriendelijkheid en compassie

Maak kennis met de heilzame kracht van vriendelijkheid en compassie. Het luisterboek reikt geleide meditatie-oefeningen aan, waarmee de cirkel van compassie steeds kan worden uitgebreid.

Auteurs

Jetty Heynekamp, Frits Koster

Sprekers

Frits Koster, Jetty Heynekamp

Speelduur

2 uur 11 min

€ 14,35

Beschrijving

Dit luisterboek laat de luisteraar kennismaken met de heilzame kracht van vriendelijkheid en compassie. Op de schaal van een 'gevoelsthermometer' richt compassie (karuna in het Pali) zich op de temperaturen ónder het nulpunt en heeft als wens om pijn en lijden te verzachten. Vriendelijkheid (of metta) richt zich op de temperaturen bóven het nulpunt en streeft naar het bevorderen van het welzijn van onszelf en dat van anderen. Vriendelijkheid en compassie zijn hartverwarmend en kunnen worden samengevat in de term ‘mildheid’ of heartfulness, als waardige aanvulling op het begrip mindfulness. Net zoals aandacht of opmerkzaamheid is het mogelijk door training mildheid tot bloei te laten komen. Het bijzondere van deze beoefening is dat ze religie-overstijgend is; ieder mens kan zijn of haar leven verrijken met de kracht van mildheid.

In dit luisterboek worden geleide meditatieoefeningen aangereikt, waarmee de cirkel van compassie en vriendelijkheid steeds kan worden uitgebreid, uitgaande van onszelf naar uiteindelijk alle levende wezens.

Inhoud
1. Contact maken met iets prettigs
2. Zelfcompassie
3. Mildheid naar anderen
4. Mildheid naar een lastige persoon of een innerlijke kwelgeest
5. Liefdevolle vriendelijkheid naar groepen en naar alle levende wezens
6. Compassie voor het lichaam
7. Compassievol lopen
8. Heartfulness

Details

Imprint

Asoka

Uitgever

Milinda Uitgevers B.V.

Publicatiedatum

23 september 2014

ISBN

9789056703394

Taal

Nederlands

Speelduur

2 uur 11 min

Bestandsgrootte

121 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Jetty Heynekamp (1957) is werkzaam geweest als fysiotherapeute, beoefent bijna 30 jaar inzicht- en mildheidmeditatie en heeft veel ervaring in het werken met mensen met fysieke beperkingen. Jetty is gecertificeerd mindfulnesstrainer en werkt samen met Frits Koster in Trainingsbureau Mildheid & Mindfulness.Frits Koster (1957) kwam in 1979 in aanraking met de beoefening van vipassana- of inzichtmeditatie. Hierdoor geïnspireerd maakte hij eind 1982 een reis naar Azië. Tijdens deze reis is Frits ingetreden als boeddhistisch monnik en heeft ruim vijf jaar gemediteerd en gestudeerd in Thailand, Birma, Sri Lanka en Maleisië. In 1988 kwam hij terug naar Nederland. Hij begeleidt sinds die tijd meditatieactiviteiten op verschillende plaatsen in Nederland en Ierland; daarnaast geeft hij lezingen en cursussen over de boeddhistische psychologie.

Frits is inmiddels uitgetreden en woont in een klein dorp in Groningen. Hij werkt als trainer Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) en Mindfulness-Based Cognitive Training (MBCT) bij GGZ-instellingen in het Noorden van het land en is verbonden aan opleidingsinstituten tot mindfulnesstrainer in Nederland, België, Duitsland, Ierland en Noorwegen. Samen met psychiater Erik van den Brink heeft hij de cursus Mindfulness-Based Compassionate Living (MBCL) opgezet, als een vervolg voor mensen die de cursus Mindfulness gevolgd hebben en behoefte hebben aan een grotere mate van (zelf)compassie in hun leven.

Frits Koster is auteur van de volgende boeken: Bevrijdend inzicht (1999), Stress: wat kan ik er zelf aan doen? (2002 – niet meer leverbaar), de audio-CD Inzichtmeditatie (2003), Het web van wijsheid (2005), Basisprincipes vipassana-meditatie (2008) en het audioboek Mildheid (2011 – i.s.m. Jetty Heynekamp). Deze publicaties zijn verschenen bij uitgeverij Asoka. Samen met Erik van den Brink heeft hij het boek Compassievol leven (2012) geschreven; dit boek is verschenen bij uitgeverij Boom.

Meer auteur Jetty Heynekamp Bekijk alles

Vier levensvrienden

Vier levensvrienden

Jetty Heynekamp, Erik van den Brink

€ 14,35

Meer auteur Frits Koster Bekijk alles

Vier levensvrienden

Vier levensvrienden

Jetty Heynekamp, Erik van den Brink

€ 14,35

Meer spreker Frits Koster Bekijk alles

Vier levensvrienden

Vier levensvrienden

Jetty Heynekamp, Erik van den Brink

€ 14,35

Meer spreker Jetty Heynekamp Bekijk alles

Vier levensvrienden

Vier levensvrienden

Jetty Heynekamp, Erik van den Brink

€ 14,35