Luistervoorbeeld

Het is oorlog maar niemand die het ziet

Auteur Huib Modderkolk
Voorlezer Huib Modderkolk
Speelduur 8u 1m 34s
€ 14,50

Beschrijving

Een platgelegde Rotterdamse haven. Nederlandse spionnen die digitaal toeslaan in Moskou. Artsen die ineens niet meer bij medische dossiers kunnen. De moderne tijd biedt talloze voordelen: we werken sneller en zijn altijd en overal bereikbaar. Maar er zijn ook nieuwe gevaren. Zes jaar doet Huib Modderkolk nu onderzoek naar de schaduwkant van internet. Hij begon als buitenstaander, zonder enige voorkennis.

Stukje bij beetje won hij het vertrouwen van bronnen. Zo ontdekte hij dat iemand in Engeland privégesprekken tussen Nederlandse geliefden beluistert en dat een stiekem getrokken kabeltje in Beverwijk de dood van Iraanse demonstranten kan betekenen. Iedere ontdekking roept nieuwe vragen op. Wie leest mee met onze appjes? Hoe ver reiken de tentakels van Nederlandse veiligheidsdiensten? Wat betekent het als staten internet gebruiken om te controleren en te saboteren? In dit boek laat Modderkolk zien hoe kwetsbaar een samenleving is die steeds meer vertrouwt op techniek.

Details

ImprintUitgeverij Podium
UitgeverUitgeverij Nieuw Amsterdam
Publicatiedatum 11 oktober 2019
ISBN 9789057598227
Taal Nederlands
Speelduur 8u 1m 34s
Bestandsgrootte 441 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Huib Modderkolk
Huib Modderkolk

Huib Modderkolk (1982) is onderzoeksjournalist bij de Volkskrant. Hij is vaste gast bij De Wereld Draait Door, waar hij op begrijpelijke wijze vertelt over geheime diensten en digitalisering. Hij won de prestigieuze journalistieke prijzen De Tegel (2016) en De Loep (2018).

Toon aanbod