Luistervoorbeeld

In ongenade

Auteur J.M. Coetzee
Spreker Hans Croiset
Speelduur 7u 53m 34s
€ 19,90

Beschrijving

‘Voor een man van zijn leeftijd, tweeënvijftig, gescheiden, heeft hij het probleem van de seks naar zijn idee heel aardig opgelost. Iedere donderdagmiddag rijdt hij naar Green Point. Stipt om twee uur drukt hij op de bel bij de ingang van Windsor Mansions, zegt zijn naam en gaat naar binnen. In de deur van nummer 113 staat Soraya op hem te wachten. Hij loopt meteen door naar de slaapkamer, die aangenaam ruikt en zacht verlicht is, en kleedt zich uit. Soraya komt uit de badkamer, laat haar peignoir afglijden, schuift naast hem in bed. “Heb je me gemist?” vraagt ze. “Ik mis je elke dag,” antwoordt hij.

Zo begint het meesterwerk van J.M. Coetzee, inmiddels een moderne klassieker. Het is het verhaal van een medewerker aan de universiteit die in ongenade is gevallen door een affaire met een studente en zich terugtrekt op de afgelegen boerderij van zijn dochter, in de hoop enig evenwicht in zijn leven aan te brengen. Maar de harde werkelijkheid rukt meedogenloos op en verstoort alle broze relaties. Hij wordt samen met zijn dochter het slachtoffer van een gewelddadige actie. Met In ongenade werd J.M. Coetzee wereldberoemd. Nu is het meeslepend voorgelezen door Hans Croiset.

Details

ImprintCossee, Uitgeverij
UitgeverCossee
Publicatiedatum 5 maart 2013
ISBN 9789059364127
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 7u 53m 34s
Bestandsgrootte 345 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo J.M. Coetzee

John Maxwell Coetzee (1940) is geboren in Kaapstad en publiceert essays, verhalen en romans. Recent verschenen Dagboek van een slecht jaar (2007), Als een vrouw ouder wordt (2008) en de essaybundel Wat is een klassieke roman? (2008). Hij schrijft regelmatig voor de New York Review of Books.

Coetzee is de enige auteur die twee keer de Booker Prize ontving voor Wereld en wandel van Michael K en voor In ongenade. Het verhaal De roman in Afrika verscheen eerder als luisterboek bij Cossee. In 2003 ontving J.M. Coetzee de Nobelprijs voor zijn gehele oeuvre.

Toon aanbod