Luistervoorbeeld

De gelaarsde kat

en vijf andere Sprookjes van Moeder de Gans
Auteur Charles Perrault
Spreker Anne Vegter
Speelduur 1u 4m 7s
€ 7,60

Beschrijving

De Franse schrijver Charles Perrault bewerkte een aantal oude verhalen uit de Franse en Italiaanse literatuur en publiceerde ze onder de titel Sprookjes van Moeder de Gans. In Perraults versie bleven ze wereldberoemd tot op de dag van vandaag. De zes bekendste zijn: Blauwbaard, De gelaarsde kat, Klein Duimpje, Assepoester, De feeën en De dwaze wensen.

Ze worden in dit luisterboek reuze spannend voorgelezen door dichteres Anne Vegter.

Inhoud
1. De dwaze wensen
2. De gelaarsde kat
3. Blauwbaard
4. De feeën
5. Klein Duimpje
6. Assepoester

Details

ImprintCossee, Uitgeverij
UitgeverCossee
Publicatiedatum 5 maart 2013
ISBN 9789059364240
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 4m 7s
Bestandsgrootte 59 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Alles wat Anne Vegter voorleest verandert in goud, zoals de sprookjes van de Gebroeders Grimm en Moeder de Gans.' - Algemeen Dagblad


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Charles Perrault

Charles Perrault (1628-1703) was een Frans schrijver, bekend vanwege zijn sprookjes. Perrault werd geboren in Parijs uit een rijke familie, hij studeerde rechten, en begon een carrière als ambtenaar. Hij was lid van de Académie française, en een belangrijk intellectueel.

In 1697 publiceerde hij zijn bekendste werk, Histoires ou contes du temps passé, avec des moralités: Contes de ma mère l'Oye. Het is een verzameling volksverhalen en sprookjes. Het werd een internationaal beroemd boek onder zijn ondertitel, en de verhalen zijn bekend als Sprookjes van Moeder de Gans. Meteen was een nieuw literair genre geboren: het sprookje.

Bekende sprookjes uit de verzameling van Perrault zijn Assepoester, Blauwbaard, De Schone Slaapster in het bos, De gelaarsde kat, Kleinduimpje en Roodkapje. Dit laatste sprookje kreeg na de bewerking van de gebroeders Grimm een happy end mee.

Toon aanbod