Vriendendienst
Vriendendienst

Vriendendienst

Een luchtig en scherp verhaal over vriendschap en verloren illusies, over liefde en de hoop op een nieuw begin.

Auteur

Aleid Truijens

Spreker

Aleid Truijens

Speelduur

1 uur 18 min

€ 7,60

Beschrijving

Vijftig, zijn ze, Paula, Vincent, Marc, Reina, Thijs, Froukje en Joris. Zij zouden het leven heel anders aanpakken. Ze zouden nóóit het woord pensioen in de mond nemen, evenmin als de woorden koopsompolis, hypotheek en alimentatie. Ze wisten niet eens het verschil tussen credit en debet, maar zij verwekten nageslacht, hier en daar. Kinderen met co-ouders, stiefouders, verdwenen of onbekende vaders. Met die kinderen kunnen ze het uitstekend vinden. Dachten ze.

Als twee van de vrienden besluiten dat ze recht hebben op een zorgeloze levensavond op een kale berg, worden de scheuren in de vriendschap zichtbaar. Pijnlijke akkefietjes uit het verleden spelen op. Waarom haalde één van hen, Arend, bij lange na de vijftig niet?

Vriendendienst is een luchtig en scherp verhaal over vriendschap en verloren illusies, over liefde en de hoop op een nieuw begin.

Details

Imprint

Cossee, Uitgeverij

Uitgever

Cossee, Uitgeverij

Publicatiedatum

5 maart 2013

ISBN

9789059364301

Taal

Nederlands

Speelduur

1 uur 18 min

Bestandsgrootte

73 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Aleid Truijens (1955) is journalist en schrijver. Ze schrijft als literair criticus en columniste voor de Volkskrant. De afgelopen 25 jaar schreef zij voor verschillende dagbladen en tijdschriften, vooral over literatuur en educatie. Geen nacht zonder (2004) is haar literaire debuut dat ook in Duitsland is verschenen.

Haar tweede roman Vriendendienst verscheen in 2007 bij Cossee, en in 2008 als luisterboek. In 2011 publiceerde zij Geluk kun je alleen schilderen, een enthousiast ontvangen biografie over de schrijver F.B. Hotz. In 2012 verscheen bij Cossee Opvoeden! Een nieuwe blik op een eeuwenoud beroep, waarvan Manon Uphoff zei: 'Lees Opvoeden! Scherp waar het moet, mild waar het kan.'

Meer auteur Aleid Truijens Bekijk alles

Leven in de verbeelding

Leven in de verbeelding

Aleid Truijens

€ 17,99