Rust en Evenwicht
Rust en Evenwicht

Rust en Evenwicht

Grip op je amygdala - Mediteren met Tessa Gottschal

Dit luisterboek is voor wie meer emotionele en mentale rust wil en tegelijkertijd zijn immuniteit wil versterken.

Auteur

Tessa Gottschal

Spreker

Tessa Gottschal

Speelduur

0 uur 24 min

€ 11,95

Beschrijving

Dit luisterboek is voor wie meer emotionele en mentale rust wil en tegelijkertijd zijn immuniteit wil versterken. De amygdala -een onderdeel in de hersenen- speelt een belangrijke rol als tussenstation in de informatieverwerking.

Hij bepaalt voor een groot deel hoe uw lichaam op uw emoties en gedachten reageert. Door beïnvloeding van uw bloeddruk, hartslag, ademritme, maar ook door gedragsveranderingen. Zoals angstverhoging, grote spierspanningen, overdreven waakzaamheid, vrijmaken van stresshormonen etc.

In dit luisterboek leert u hoe u -gewoon thuis- deze amygdala positief kunt beïnvloeden. Het luisterboek bevat twee oefeningen. Een korte oefening van 10 minuten en een langere oefening. Bij de lange oefening leert u ook de meer subtiele zenuwknooppunten te beïnvloeden. Zenuwknooppunten die ook invloed uitoefenen op uw hormonen. Zo kunt u vanuit twee kanten, de amygdala en het hormoonstelsel, uw immuniteit en emotionele stabiliteit versterken.

Wat is het emotionele brein?
In het hart van de menselijke hersenen zit het emotionele brein. Dit emotionele brein beheerst de emoties en de overlevingsreacties. Dit gedeelte van de hersenen bezit van nature mechanismen voor zelfgenezing. Daar huist een aangeboren vermogen om uw psychische evenwicht te hervinden.

Het emotionele brein controleert ook alles op lichamelijk niveau wat belangrijk is voor een emotioneel welbevinden. U kunt denken aan uw hartslag, bloeddruk, de hormonen, spijsvertering en zelfs uw immuunsysteem.

Wat is de amygdala?
In het allerdiepste van dat emotionele brein vindt u de amygdala. Ook amandelkern genoemd of in de chakrapsychologie de ‘zetel van brahma’ ook het ‘centrum in uw hoofd’ genoemd. Dit centrum is een knooppunt waar alle angstreacties van afkomstig zijn. Het is een punt dat in meditaties telkens terugkomt. Juist omdat het zoveel rust en evenwicht creëert.

Track 1
Met track 1 van dit luisterboek Rust en evenwicht leert u de amygdala te beïnvloeden. Zou u alleen al deze meditatie elke dag doen, dan merkt u al binnen 3 weken hoeveel beter u zich voelt. Rustiger, minder snel van streek, een bloeddruk en hartslag die gezonder is. Dus zowel lichamelijk als psychische verbeteringen.

Deze oefening geldt ook als basis voor de vervolgoefening.

Track 2
In track 2 maakt u kennis met de chakra’s. Waar liggen ze? Hoe beïnvloedt u ze. Hoe maakt u ze schoon? Misschien staat u er niet bij stil, maar uw lichaam is aan de lopende band bezig met ‘schoonmaak-acties’. Denk maar aan ademhalen, bloeddoorstroming, transpiratie, urineren, ontlasting. En ook voor die subtiele knooppunten, die chakra’s is het van belang dat ze geregeld schoongemaakt worden.

Net zoals u uw lichaam in zijn schoonmaak werk kunt helpen met goede voeding, beweging en rust kunt u ook uw chakra’s bijstaan. Hoe u dat doet leert u in dit luisterboek.

Dit luisterboek is een noodzakelijk onderdeel als u andere meditatie-luisterboeken wilt gebruiken, m.u.v. het luisterboek Goed ontspannen, goed slapen. De andere luisterboeken helpen nog meer invloed uit te oefenen op uw lichamelijke en geestelijke gezondheid of herstel.

Een handleiding in pdf-formaat wordt meegeleverd. U leest daarin waardevolle adviezen.

Bent u door dit luisterboek geïntrigeerd geraakt wat u nog meer meditatief met chakra’s kunt doen, dan kunt u doorgaan met de andere luisterboeken zoals Aura en chakra’s versterken en beschermen, Hara chakra, genezing en vitaliteit, Neutraliteit, de sterkste energiebescherming.

Inhoud
1. Basismeditatie voor het emotionele brein (uitgebreid)
2. Chakra’s reinigen (beginners)

Details

Imprint

Gottswaal

Uitgever

Gottswaal VOF

Publicatiedatum

16 september 2011

ISBN

9789071878015

Taal

Nederlands

Speelduur

0 uur 24 min

Bestandsgrootte

8 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Tessa Gottschal heeft een natuurgeneeskundige praktijk. Energietherapie en gesprekstechnieken zijn haar voornaamste werkgebieden. Alle psychologische meditatie cd’s zijn ingesproken door haar zelf.

Ze heeft meer dan 25 jaar ervaring in meditatie en schreef diverse boeken over emotionele gezondheid, waaronder de boeken Wil ik wat ik voel, Ik begrijp (n)iets van je, Ik voel (n)iets voor verandering, en Psychisch sterker door mediteren. Als ontspanningsboeken schreef zij Hotch de Beagle en De Puberhond. Ze is co-auteur van de boeken ‘t Went zo’n element, Migraine en hoofdpijn, De uitputting voorbij.

Meer auteur Tessa Gottschal Bekijk alles

Engels Neutrality

Neutrality

Tessa Gottschal

€ 9,99
Hotch de Beagle

Hotch de Beagle

Tessa Gottschal

€ 6,99
Engels Mindfulness

Mindfulness

Tessa Gottschal

€ 9,99
Aura’s & Chakra’s versterken en beschermen, de Complete Versie
€ 15,35

Meer spreker Tessa Gottschal Bekijk alles

Engels Neutrality

Neutrality

Tessa Gottschal

€ 9,99
Hotch de Beagle

Hotch de Beagle

Tessa Gottschal

€ 6,99
Engels Mindfulness

Mindfulness

Tessa Gottschal

€ 9,99
Aura’s & Chakra’s versterken en beschermen, de Complete Versie
€ 15,35