Goed ontspannen
Goed ontspannen

Goed ontspannen

Goed slapen - Mediteren met Tessa Gottschal

Ben je gespannen? Slaap je beroerd? Staat je hoofd maar niet stil? Leer opnieuw hoe gemakkelijk ontspannen is en val met dit luisterboek moeiteloos in slaap.

Auteur

Tessa Gottschal

Spreker

Tessa Gottschal

Speelduur

0 uur 27 min

€ 13,55

Beschrijving

Is het moeilijk om te ontspannen? Heeft u slaapproblemen? Met dit luisterboek wordt het een stuk makkelijker.

Ontspannen en slapen is makkelijk. Dat is zo. Het is tenslotte niet iets wat we hoeven aan te leren. Helaas, kunt u het wel kwijtraken. Pas dan merk je dat ontspannen en in slaap vallen of ongestoord doorslapen minder eenvoudig is als het lijkt.

Van belang bij ontspannings- en slaapproblemen is het leren richten van geestelijke activiteiten. Gedachten als "Had ik maar ...." of “Ik moet nog ...” helpen niet om te ontspannen. In al de situaties waarbij gedachten en gevoelens verhinderen dat u kunt ontspannen of in slaap vallen is het raadzaam te leren hoe u dit geestelijke proces kunt sturen.

Tips zoals "Als je wakker blijft omdat er iets is wat je niet mag vergeten, schrijf het dan op." zijn deels raadzaam. Wij raden ze aan, maar meer als brug. Tot het moment waarop u uw eigen geest zo getraind is dat het voldoende is om een geestelijke aantekening te maken.
Hiervoor zijn slechts drie ingredienten nodig: focuskracht, vastbeslotenheid en doorzettingsvermogen.

Al deze punten traint u tijdens mediteren. Meditatie is een probaat middel bij ontspannings- en slaapstoornissen. Niet alleen op het moment zelf. Juist ook lang voor die tijd. Klik hier door voor meer informatie over de waarde en het nut van meditatie.

Op het luisterboek staat een meditatie die helpt te ontspannen. Omdat u deze meditatie liggend uitvoert, kunt u hem ook gebruiken om in slaap te vallen. Stapsgewijs leert u nagaan waar in uw lichaam nog spanning zit en deze vervolgens los te laten. Zo bouwt u geleidelijk meer ontspanning op.

Een handleiding in pdf-formaat wordt meegeleverd. U leest daarin waardevolle adviezen.

Er kan nog een andere reden zijn waarom slecht kunt ontspannen of in slaap vallen. Bent u bijvoorbeeld iemand die gevoelig is voor de indrukken van uw omgeving? Neemt u ongemerkt gevoelens van anderen op, dan verhinderen deze dat u makkelijk ontspant. Deze psyche-vreemde energie -energie die dus niet van uzelf is- komt voor als u bijv.veel betrokken bent met anderen. Als u hulpvaardigheid nodig is, of onderdeel van uw werk is e.d.

Is dit waar u het meeste last van heeft dan is een ander luisterboek handig. U kunt denken aan Neutraliteit, de sterkste energiebeschermer en Aura en chakra’s versterken en beschermen.

Inhoud
1. Ontspanning en rust

Details

Imprint

Gottswaal

Uitgever

Gottswaal VOF

Publicatiedatum

15 september 2011

ISBN

9789071878060

Taal

Nederlands

Speelduur

0 uur 27 min

Bestandsgrootte

8 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Tessa Gottschal heeft een natuurgeneeskundige praktijk. Energietherapie en gesprekstechnieken zijn haar voornaamste werkgebieden. Alle psychologische meditatie cd’s zijn ingesproken door haar zelf.

Ze heeft meer dan 25 jaar ervaring in meditatie en schreef diverse boeken over emotionele gezondheid, waaronder de boeken Wil ik wat ik voel, Ik begrijp (n)iets van je, Ik voel (n)iets voor verandering, en Psychisch sterker door mediteren. Als ontspanningsboeken schreef zij Hotch de Beagle en De Puberhond. Ze is co-auteur van de boeken ‘t Went zo’n element, Migraine en hoofdpijn, De uitputting voorbij.

Meer auteur Tessa Gottschal Bekijk alles

Engels Hara Chakra

Hara Chakra

Tessa Gottschal

€ 15,35
Engels Neutrality

Neutrality

Tessa Gottschal

€ 15,35
Hotch de Beagle

Hotch de Beagle

Tessa Gottschal

€ 6,99
Engels Mindfulness

Mindfulness

Tessa Gottschal

€ 14,35

Meer spreker Tessa Gottschal Bekijk alles

Engels Hara Chakra

Hara Chakra

Tessa Gottschal

€ 15,35
Engels Neutrality

Neutrality

Tessa Gottschal

€ 15,35
Hotch de Beagle

Hotch de Beagle

Tessa Gottschal

€ 6,99
Engels Mindfulness

Mindfulness

Tessa Gottschal

€ 14,35