Emotionele souplesse incl. Basismeditatie
Emotionele souplesse incl. Basismeditatie

Emotionele souplesse incl. Basismeditatie

Mediteren met Tessa Gottschal

Dit luisterboek is voor alle mensen die ongemerkt stoeien met zichzelf, wat leidt tot lichamelijke of emotionele klachten. Vooral zij die vanuit teveel hulpvaardigheid, meegaandheid of zelfopoffering zichzelf tekort doen.

Auteur

Tessa Gottschal

Spreker

Tessa Gottschal

Speelduur

0 uur 39 min

€ 15,35

Beschrijving

Het luisterboek is ontwikkeld doordat we in onze Natuurgeneeskundige praktijk constateerden hoeveel mensen ongemerkt stoeien met zichzelf en dat dit leidt tot lichamelijke of emotionele klachten. Vooral zij die vanuit teveel hulpvaardigheid, meegaandheid of zelfopoffering zichzelf tekort doen.
In chakratermen is er dan een negatieve wisselwerking tussen het tweede, derde, vijfde en zevende chakra. Chakra's die op psychologisch niveau te maken hebben met emoties, zelfvertrouwen en grenzen makkelijk aangeven. Werken die niet soepel met elkaar dan kunnen lichamelijke reacties als compensatie ontstaan. Verteringsstoornissen, hoofdpijn, vermoeidheid zijn enkele voorbeelden.

Effecten
De effecten die je van het luisterboek kunt merken zijn:
* een krachtigere vertering
* voeding valt beter
* afnemen van voedselovergevoeligheden
* een groter zelfvertrouwen
* makkelijker voor jezelf opkomen
* durven uitkomen hoe je situaties wérkelijk ervaart
* zuiverder beleven van de gevoelens
* makkelijker omgaan met zorgelijke situaties en/of onzekerheden

Achtergrondinformatie over de gekozen meditatie-technieken
Soepel met veranderingen omgaan houdt in dat je gebeurtenissen snel en makkelijk verwerkt, verteert. Lukt dat niet dan kan de lichamelijke vertering achteruitlopen. Het luisterboek herstelt en versterkt dit. Verteringszwakte en verteringsklachten komen in de huidige tijd steeds vaker voor. Een vervelende klacht, want het leidt tot veel aandoeningen.

Deels heeft het te maken met de enorme hoeveelheid indrukken die deze 24-uurs maatschappij vraagt. De verwerkingstijd moet sneller, maar ook moeten we niet álles willen verwerken. Direct bij het begin hoort al een selectie toegepast te worden.

Kortom: wat verwerk je en wat laat je liggen? Uitdrukkingen als 'het ligt me zwaar op de maag' geven aan hoeveel impact een situatie kan hebben.

Vanuit de chakrapsychologie gezien zijn met dit proces van verteren, lichamelijk en emotioneel, meerdere chakra's betrokken. Om alles te verwerken is het nodig dat de onderlinge verbindingen tussen die chakra's precies goed functioneren. Spanningen, doorstane stress, te lang en te hard werken, onvoldoende oplaadmomenten, verre reizen, ongelukkig of ontevreden zijn, emoties ongemakkelijk of lastig vinden, onaangename emotionele gebeurtenissen etc. verzwakken deze verbindingen. Het komt ook voor dat hierdoor energetische zij-paden ontstaan, waardoor de energie niet langer op de juiste manier doorstroomt.

Het verzwakken van deze oorspronkelijke verbindingen zorgen op lichamelijk gebied dat de spijsverteringsorganen te weinig vitale levenskracht krijgen. Emotioneel knaagt het aan het zelfvertrouwen en wordt het lastiger om assertief te zijn.

Het luisterboek is gebaseerd op de informatie die staat in Ik voel n/iets voor verandering en Wil ik wat ik voel. Zie onder andere Hoofdstuk 2 uit Ik voel n/iets voor verandering paragraaf (Spijs-) vertering en omzetten op blz. 338. Eerste track
Dit is de Basismeditatie, een oefening die op praktisch alle luisterboeken staat. Uitgebreide informatie over deze meditatie staat in de brochure van het luisterboek Rust & Evenwicht.

Tweede track
Track 2 versterkt en voedt het 2e en 3e chakra, waardoor deze aan kracht en vitaliteit winnen. Dit helpt vooral vanuit het 2e chakra meer gevoel toe te laten, te herkennen en te erkennen en daar beter op gemak bij te voelen. Vooral de meer negatieve gevoelens, zoals ergernis, frustratie en boosheid kunnen bij verteringszwakte ontkend worden of een probleem zijn.
Vanuit het 3e chakra stimuleert deze meditatie de wilskracht constructiever te gebruiken. (bijv. situaties niet afdwingen, forceren, ontkennen, obsessief benaderen etc.) en vooral een betere grenshantering toe te passen. Niet alles ongecensureerd toelaten (wat voor de vertering een overbelasting wordt.)

Derde track
Hier leer je een speciale manier aan om de chakra's die betrokken zijn bij de vertering op de juiste manier met elkaar te verbinden. Deze meditatie herstelt foutief ontstane energetische zij-paden, zogenaamde energielussen. Vaak als er verteringsproblemen zijn, zijn de energieverbindingen tussen 3 chakra's verslapt. Met wat pech is een zogeheten terugslaglus ontstaan, waarbij de energie terugstroomt. Achterliggende problematieken zijn o.a. autoriteitsdilemma's en autonomiteitszwakten. Onzekerheid om voor zichzelf op te komen, anderen tegen te spreken en te snel de leiding uit handen geven.

Vierde track
Dit is het sluitstuk van het luisterboek. Je leert twee chakra's die een belangrijke invloed op de spijsvertering en op het vermogen om snel en makkelijk met veranderingen om te gaan, met elkaar te verbinden. Ook deze meditatie herstelt foutief ontstane energetische zij-paden, zogenaamde energielussen. Deze verbinding zorgt dat je vrijuit durft uit te komen voor wat je voelt. Vaak zijn de meer 'agressieve' gevoelens een probleem. Angsten/onzekerheden om een ander tegen het (vermeende) hoofd te stoten, snel schuldig voelen, of hoegenaamd een last te zijn e.d.

Werkboek Het boek 'Psychisch sterker door mediteren' biedt extra informatie over het luisterboek's. Zowel over speciale combinaties als over bijwerkingen van meditatie, instinctieve gezondheid, spijsvertering, angst, tegenslag en standvastigheid.

Details

Imprint

Gottswaal

Uitgever

Gottswaal VOF

Publicatiedatum

16 maart 2017

ISBN

9789071878190

Taal

Nederlands

Speelduur

0 uur 39 min

Bestandsgrootte

73 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Tessa Gottschal heeft een natuurgeneeskundige praktijk. Energietherapie en gesprekstechnieken zijn haar voornaamste werkgebieden. Alle psychologische meditatie cd’s zijn ingesproken door haar zelf.

Ze heeft meer dan 25 jaar ervaring in meditatie en schreef diverse boeken over emotionele gezondheid, waaronder de boeken Wil ik wat ik voel, Ik begrijp (n)iets van je, Ik voel (n)iets voor verandering, en Psychisch sterker door mediteren. Als ontspanningsboeken schreef zij Hotch de Beagle en De Puberhond. Ze is co-auteur van de boeken ‘t Went zo’n element, Migraine en hoofdpijn, De uitputting voorbij.

Meer auteur Tessa Gottschal Bekijk alles

Engels Hara Chakra

Hara Chakra

Tessa Gottschal

€ 15,35
Engels Neutrality

Neutrality

Tessa Gottschal

€ 15,35
Hotch de Beagle

Hotch de Beagle

Tessa Gottschal

€ 6,99
Engels Mindfulness

Mindfulness

Tessa Gottschal

€ 14,35

Meer spreker Tessa Gottschal Bekijk alles

Engels Hara Chakra

Hara Chakra

Tessa Gottschal

€ 15,35
Engels Neutrality

Neutrality

Tessa Gottschal

€ 15,35
Hotch de Beagle

Hotch de Beagle

Tessa Gottschal

€ 6,99
Engels Mindfulness

Mindfulness

Tessa Gottschal

€ 14,35