Luistervoorbeeld

Beauty and the Beast

Classic Fairytales
Auteur Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve, Gebroeders Grimm
Spreker Paul Bentali, Katy Riding
Speelduur 26m 51s
€ 7,95

Beschrijving

Deze uitgave bevat drie Engelstalige sprookjes in hoorspelvorm.

Inhoud
1. Beauty and the beast
2. Mother Holle
3. A shower of stars

Details

UitgeverDisky Communications Europe B.V.
Publicatiedatum 25 maart 2014
ISBN 9789077102978
Taal Engels
Soort audioVoordracht (hoorspel, theater, cabaret)
Speelduur 26m 51s
Bestandsgrootte 25 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve (1695-1755) was een Franse schrijfster die gezien wordt als de originele schrijfster van Belle en het Beest. Haar lange versie werd verkort en opnieuw uitgegeven door Jeanne-Marie Leprince de Beaumont.

Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve's uitgave van Belle en het Beest is de versie die wij het beste kennen. Ze publiceerde het boek in 1740 als onderdeel van een verzameling van verhalen, genaamd La jeune amériquaine, et les contes marins. Haar versie van dit verhaal was ongeveer 362 pagina's lang.

Barbot de Villeneuve schreef sprookjes, die gebaseerd waren op oude volksverhalen, om haar vrienden in het salon te amuseren. Bijna de helft van Barbot de Villeneuve's verhaal ging over vechtende feetjes en een lange geschiedenis over het ouderschap van zowel Belle als de prins. Zo is Belle één van de twaalf kinderen en heeft ze een stiefvader die koopman is. Haar echte vader is de koning van de "Blije Eilanden". De koningin van de "Blije Eilanden" is Belle's moeder en de zus van de Dromenfee.

Villeneuve uit ook kritiek op de geforceerde huwelijken die vrouwen (en mannen) toen moesten ondergaan. Deze kritiek komt het best tot uiting in Belle's mening dat vele vrouwen gedwongen worden om te trouwen met mannen die nog grotere beesten zijn dan haar eigen "Beest". Barbot de Villeneuve herpubliceerde haar verhaal in 1786 als onderdeel van Le Cabinet des Fées et autres contes merveilleux.

Toon aanbod

Meer Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve Bekijk alles