Around the world in 80 days

Around the world in 80 days

Avonturenroman van de Franse schrijver Jules Verne. Engels gesproken hoorspelversie

€ 8,95

Beschrijving

De held van het verhaal is Phileas Fogg, die een weddenschap aangaat dat hij in tweeëntachtig dagen om de wereld kan reizen. Vergezeld van zijn knecht Passepartout slaagt Phileas Fogg er werkelijk op het nippertje in binnen tweeëntachtig dagen op het uitgangspunt terug te zijn.

Phileas is een stipt man, die tot in de puntjes heeft uitgerekend welke vervoermiddelen hij moet nemen om de reis goed te voltooien. Hij maakt onderweg onder meer gebruik van de trein, paard en wagen, schepen, een olifant en een ijszeiler. Bovendien wordt hij ook nog op de hielen gezeten door een Britse rechercheur die meent dat Fogg 55.000 pond uit de Bank of England heeft gestolen en nu op de vlucht is. Fogg lijkt namelijk veel op de dief en het is verdacht dat hij zo'n haast heeft om weg te komen. Doordat Fogg onderweg meestal niet op Brits grondgebied verblijft, kan de rechercheur hem steeds niet arresteren, hij moet zijn kans afwachten tot ze op Brits territorium zijn en ook dan komt het arrestatiebevel steeds te laat.

In India aangekomen, redt hij de mooie jonge weduwe Aouda van een weduweverbranding. Omdat ze in haar eigen land niet veilig is en als vrouw alleen niet kan overleven, neemt Fogg haar mee naar Hong Kong waar een oom van haar woont. Uiteindelijk, aan het eind van de tocht, trouwt hij met haar.

Aanvankelijk lijkt het erop dat Fogg een dag te laat terug is in Londen. Dan realiseert hij zich echter dat hij op zijn reis de internationale datumgrens in oostelijke richting is overgestoken, en anderhalve een dag winst heeft gepakt. Op die manier is hij toch nog op tijd terug.

Engels gesproken hoorspelversie

Details

Imprint

Disky Communications Europe B.V.

Uitgever

Disky Communications Europe B.V.

Publicatiedatum

31 december 2015

ISBN

9789078604563

Taal

Engels

Speelduur

0 uur 56 min

Bestandsgrootte

103 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Jules Verne (1828-1905) was een Franse schrijver en pionier in het sciencefictiongenre. Zijn boek Cinq semaines en ballon (Vijf weken in een ballon) betekende in 1863 zijn doorbraak, en werd in verschillende talen gepubliceerd. Vanaf dat moment werden er jaarlijks twee of meer boekdelen van zijn hand gepubliceerd.

Verne is vooral bekend als de schrijver die "de toekomst voorspelde". Hij beschreef in zijn boeken veel zaken die destijds als fantasie werden beschouwd, maar later in een indrukwekkend aantal gevallen werkelijkheid werden. Hij voorzag een reis naar de maan die iets meer dan 100 jaar later voor het eerst gerealiseerd werd tijdens het Apollo-programma. Maar er zijn ook essentiële verschillen tussen dit boek en de ruimtevaart aan te wijzen. Zo worden de maanreizigers van Jules Verne afgeschoten met behulp van een reusachtig kanon en niet gelanceerd met een raket. De maanreizigers landden ook niet op de maan, maar vlogen er omheen om vervolgens terug te keren, iets wat later ook in het Apollo-programma zou gebeuren met Apollo 8 (1968, gepland) en Apollo 13 (1970, ongepland, na een ontploffing aan boord). Noemenswaardig is dat de plaats van lancering ook op Cape Canaveral was en de plaats waar Apollo 11 neerkwam op aarde maar enkele kilometers verschilde met de kogel uit het boek van Verne.

Verder voorzag hij onder andere de langeafstandsreizen in luchtballonnen en de tochten van onderzeeboten onder het poolijs. Zijn gave om deze voorspellingen te doen berustte echter niet alleen op fantasie. Hij was zeer intelligent, was zeer goed op de hoogte van de technische ontwikkelingen van zijn tijd, deed degelijk onderzoek en paste wetenschappelijke logica toe.

Meer auteur Jules Verne Bekijk alles

Engels The Mutineers of the Bounty by Jules Verne
€ 3,99
Reis om de wereld in 80 dagen

Reis om de wereld in 80 dagen

Tiny Fisscher, Jules Verne

€ 9,99
Engels B.J. Harrison Reads Around the World in 80 Days
€ 11,99
Engels B.J. Harrison Reads The Mysterious Dr. Ox
€ 8,99

Meer spreker Nigel Forde Bekijk alles

Engels Treasure Island

Treasure Island

Robert Louis Stevenson

€ 8,95

Meer spreker Paul Burbridge Bekijk alles

Engels Treasure Island

Treasure Island

Robert Louis Stevenson

€ 8,95

Meer spreker Vicki Hackett Bekijk alles

Engels Treasure Island

Treasure Island

Robert Louis Stevenson

€ 8,95

Meer spreker Anthony Leyton-Thomas Bekijk alles

Engels Treasure Island

Treasure Island

Robert Louis Stevenson

€ 8,95

Meer spreker Mike Burns Bekijk alles

Engels Treasure Island

Treasure Island

Robert Louis Stevenson

€ 8,95