Luistervoorbeeld

Nachtzusters

Auteur Betty Mellaerts
Spreker Betty Mellaerts
Speelduur 1u 16m 28s
€ 11,95

Beschrijving

Het verhaal van drie vrouwen die onverwacht door het lot verbonden worden wanneer een dochter en een oude vrouw op de dienst intensieve verzorging terechtkomen...

Wanneer twee oude moeders op de dienst intensieve verzorging terechtkomen, worden hun dochters en de nachtverpleegster onverwacht door het lot verbonden. In drie monologen vertellen de vrouwen over hun dromen en verlangens. Over de gevechten die ze met hun moeders leverden om hun eigen leven te mogen leiden en hoe met de rimpels ook het mededogen kwam.

Wat zeg je nog tegen elkaar als je tijd bijna om is? Hoe gaan we met de nakende dood om? Een soms harde, maar ook poëtische en altijd liefdevolle confrontatie. Zusters in de nacht.

Inhoud
1. Jeanne
2. Jo
3. Lydia

Details

UitgeverHKM Literatuur
Publicatiedatum 16 maart 2012
ISBN 9789079390137
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 16m 28s
Bestandsgrootte 39 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Betty Mellaerts

Betty Mellaerts (1955) was bij de VRT gedurende 20 jaar presentatrice/redacteur van radioprogramma’s als Het Vermoeden, Levende Lijven en het culturele magazine Kunstzaken op televisie. In 2003 maakte ze voor Canvas nog Confidenties in de Provence, een reeks van 13 televisieprogramma's.

In 1999 werd ze freelance auteur en journaliste, gespecialiseerd in diepte-interviews. Ze publiceert non-fictie boeken, bewerkte de novelle De Begeleidster van Nina Berberova voor het theater en schreef de theatertekst Nachtzusters die in 2007 in première ging bij ’t Arsenaal in Mechelen. Ze is ook actief als vertaalster en lesgever.

Toon aanbod