Luistervoorbeeld

Wild vlees

Auteur Celia Ledoux
Spreker Celia Ledoux
Speelduur 8u 14m 58s
€ 18,35

Beschrijving

Een rijke erfgename die parenclubs bezoekt. Een financiële top dog die van de ene op de andere dag de wildernis intrekt. Een academisch burgertrutje met één obsessie: die ene rijke man. Drie stevige karakters in een vrouwenboek dat mannen moeiteloos meesleept.

Dat is Wild Vlees, de debuutroman van Celia Ledoux. In een heftige, donkere stijl zet de auteur stevige vraagtekens bij een samenleving die dendert op pillen, bedrog, seks. Wat blijft van waarde over als alleen geld telt?
'Je moet niet gewetenloos zijn. Maar het helpt wel.'

Details

UitgeverHKM Literatuur
Publicatiedatum 23 december 2016
ISBN 9789079390328
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 8u 14m 58s
Bestandsgrootte 453 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

"Het eerste deel sleurt ons in een rotvaart mee door een doolhof van personages en situaties, terwijl het tweede deel meer het verhaalgegeven uitpuurt. Het geheel is toch wel een sterk onconventioneel verhaal over de eenzaamheid die de prijs is van een zoektocht naar authenticiteit." (Ansiel)

"u bent gewaarschuwd." (Knack 30092015)

"leest als een felle aanklacht tegen onze hedonistische levensvorm." (Biblion 13012016)

"Haast achteloos etaleert Celia Ledoux in Wild Vlees haar ongezouten schrijftalent. Seuten van de Vlaamse Letteren, berg u!" (Louis Van Dievel)

"Zonder verpinken, hoog tempo, bij momenten bijna lyrisch-absurd. Met Wild vlees schrijft Celia Ledoux een erosdocument dat dwars door het hier en vulgair gaat om de werking van onze passies te tonen. Razende fictie die de waarheid helemaal uitkleedt. Heel indrukwekkend." (Jan Lauwereyns)

"De roman van Celia Ledoux slaat fundamenten weg, laat rillingen over ruggen lopen, kiest de aangewezen hazenpaden, heeft impact en uitstaans, zet de lezer op de perfecte verkeerde en juiste benen, kamt alles uit en pakt heel veel in, en nadat ik 'm gelezen had was ik weer eens heel blij dat vrouwen bijtijds heel goed kunnen schrijven." (Herman Brusselmans)

"Haar taal is blitz als een blinkende bolide: razendsnel, wendbaar, en weergaloos mooi, je kijkt ernaar met open mond." (Hilde Van Mieghem)


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Celia Ledoux

Celia Ledoux schrijft fictie, non-fictie, columns, opinies, podiummateriaal voor onder meer VRT, De Morgen, Humo en Deus ex Machina. Bij Vrijdag publiceerde ze Mama (2011) en Slaap je al door (2012) en haar debuutroman Wild vlees (2015). Tevens als e-boek verkrijgbaar. Wild vlees staat op de Longlist Hebben Debuutprijs 2016.

Toon aanbod