Luistervoorbeeld

Blindelings

Auteur Kris Van Steenberge
Spreker Kris Van Steenberge
Speelduur 8u 19m 34s
€ 18,35

Beschrijving

Zomer aan de kust. In een appartement met uitzicht op zee zit een man. Zijn gezicht is naar de deur gekeerd. Hij wacht, met een pistool in zijn schoot.

In Blindelings raken Abigaïl, dochter van een hôtelier, en Karel, laag geboren zoon van een kroegbazin, verstrikt in elkaars netten. Ze krijgen een kind, Jonas. De hopeloos gevoelige jongen dreigt te worden vermalen tussen de tomeloze ambitie en de eeuwige twijfels van zijn ouders. Dan ontmoet Jonas een meisje, Anouk. Kunnen twee jonge mensen die voor het ongeluk geboren lijken het lot in een andere richting sturen?

Blindelings is een roman over schoonheid en verval, daden en dromen, uitverkorenen en verdoemden.

Details

UitgeverHKM Literatuur
Publicatiedatum 5 mei 2017
ISBN 9789079390397
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 8u 19m 34s
Bestandsgrootte 458 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

"Een prachtig geschreven, ontroerende roman. (...) Kris Van Steenberge weet wel een bepaalde snaar bij de lezer te raken. Intens mooi. *****" (Boekenkrant)

"Plots drong tot me door hoe eerlijk en oprecht Jonas mij zijn verhaal probeerde te vertellen en hoe moeilijk het leven het hem had gemaakt, jarenlang. Vanaf dat moment, toen dat besef volledig binnenkwam en me de zetel in duwde om het boek ter hand te nemen, liet Blindelings me geen seconde meer los. De personages volgden me overal, de hele dag door. Enkele keren vroeg ik me zelfs af hoe Jonas’ moeder in bepaalde situaties die rond mij plaatsvonden, zou reageren. En toen dacht ik: Van Steenberge scoort. Opnieuw." (De leesfabriek)

"Blindelings is ongetwijfeld in staat een breed publiek te bekoren." (Dirk Leyman in De Morgen)

"Of iemand een schrijver is, weet je niet na een debuut. Daarvoor moet je wachten op dat tweede boek. Nu dat er is, mogen we met een gerust hart stellen dat Vlaanderen een nieuwe schrijver rijk is. ****" (Knack)

"Een fijnzinnige roman over de eeuwige strijd tussen mensen die van elkaar zouden moeten houden, maar daar niet in slagen. ****" (Het Nieuwsblad)

"Wat een menselijk, aangrijpend verhaal. Met de afschuwelijkste moeder en echtgenote ooit in een roman beschreven. Ook als lezer kom je van die vrouw uit de hel niet snel los." (Renate Dorrestein)

"Een ongelooflijke rollercoaster." (Pompidou, Radio Klara)


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Kris Van Steenberge

Kris Van Steenberge (1963) is (toneel)schrijver, regisseur en docent. Hij woont in Lier. Verhalen van zijn ooit inwonende grootvader over de ‘Groote Oorlog’ vormen de kiem voor zijn debuutroman Woesten.

Toon aanbod