Luistervoorbeeld

Mevrouw Damman

Audiomovie
Auteur Tomas Ross
Spreker Beppie Melissen, Leny Breederveld, Har Smeets, Nora Romanesco, Marnix Stassen, André Accord, Claire Philips
Speelduur 15m 42s
€ 1,99

Beschrijving

Als alleenstaande vrouw op leeftijd kun je slachtoffer worden van zogenaamde liefdadigheid. Voor je het weet loopt het slecht af.

Spannend moordverhaal geschreven door de nummer één misdaadauteur van Nederland, Tomas Ross. Radiobewerking Eva Gouda.

Details

UitgeverStichting Zicht in Zicht
Publicatiedatum 27 augustus 2019
ISBN 9789081567350
Taal Nederlands
Soort audioVoordracht (hoorspel, theater, cabaret)
Speelduur 15m 42s
Bestandsgrootte 22 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Tomas Ross

Tomas Ross (1944), pseudoniem van Willem Hogendoorn, is auteur en scenarist. Na zijn studie aan de School voor de Journalistiek in Utrecht werkte hij korte tijd als journalist voor Het Vaderland, waarna hij in 1974 zijn doctoraal niet-westerse sociologie behaalde aan de Universiteit van Amsterdam. In 1979 schreef hij zijn eerste boek, Loch Ness – mythe of werkelijkheid. Niet lang daarna volgde onder het pseudoniem Tomas Ross zijn eerste thriller, De honden van het verraad (1980).

Ross schreef sinds de vroege jaren tachtig tientallen romans, onder meer over het Englandspiel, de Greet Hofmans-affaire, de val van Srebrenica, de dood van Mathilde Willink en de moord op Pim Fortuyn. In vrijwel elk boek werkt hij een bestaand gegeven uit tot een verhaal waarin de feiten een even grote rol spelen als de verzonnen gebeurtenissen. Het is niet verwonderlijk dat Ross, zoon van een oud-verzetsman en pionier van de BVD, veel van zijn verhalen ontleent aan de Tweede Wereldoorlog en aan de activiteiten van de geheime inlichtingendienst. Drie van zijn romans werden bekroond met de Gouden Strop, de prijs voor de beste Nederlandstalige thriller: Bêta (1987), Koerier voor Sarajevo (1996) en De zesde mei (2003), ook werd hij in 2006 genomineerd voor De hand van God (2005).

Tomas Ross werkt als editor-at-large aan zijn eigen fondslijn Tomas Ross Crime (TRC), waarvoor hij nieuw schrijftalent werft en begeleidt.

Toon aanbod