Wat je vindt mag je houden
Wat je vindt mag je houden

Wat je vindt mag je houden

Geweldloos communiceren als weg naar verbinding

Handboek voor iedereen die verandering wil in de communicatie met zichzelf, in het gezin, de werksituatie en leefomgeving. Een luisterboek dat uw (samen)leven kan veranderen door een ander wijze van communiceren.

€ 16,00

Beschrijving

"Iedere gewenste verandering is mogelijk als we met aandacht waarnemen wat zich om ons heen en in onszelf afspeelt. Waarnemen van onze reacties, onze angsten en ons denken die het zuivere waarnemen storen en vervormen." J. Krishnamurti (1895-1986)

Dr. Marshall Rosenberg, de grondlegger van het gedachtegoed 'Geweldloze Communicatie' zegt: 'Er zijn slechts twee zaken belangrijk in de kwalitatieve verbinding die we zoeken met onze medemens: wat leeft er in ons en wat kan ik doen om het leven nog mooier te maken.'

Wat je vindt mag je houden gaat dáárover en is geschreven voor iedereen die verandering wil in de communicatie met zichzelf, in het gezin, de werksituatie en leefomgeving. Het geeft hadvatten hoe dat zou kunnen: gewoon door ons bewust te worden van onze oordelen, van wat we 'vinden' en waar we elkaar ongewild mee kwetsen, afremmen, op een ander spoor zetten, afschrikken enzovoort. Vanuit heldere situatiebeschrijvingen voert Jan van Koert de lezer langs herkenbare en dagelijkse situaties waarin we juist níet aangeven wat er in ons leeft.

Een luisterboek dat uw (samen)leven kan veranderen door een ander wijze van communiceren, die Van Koert Verbindend Communiceren noemt.

Inhoud
1. Verbinding
2. Contact maken
3. De giraf en de jakhals
4. Het ladekastje
5. Gedachteladders
6. Hoofdzaak - hartzaak
7. Verantwoordelijkheid nemen
8. Niemand doet ooit iets voor een ander
9. De kracht van kwetsbaarheid
10. Eerlijk zijn
11. Verwachtingen
12. Empathie en mededogen
13. Empathisch luisteren
14. Stenen gooien
15. Toneelspelen
16. Spreken en luisteren
17. Schrijven en 'luisteren'
18. Straffen en belonen
19. De parkeergarage
20. Hier en nu
21. Stress
22. Afscheid nemen
23. Hoe nu verder?

Details

Imprint

Vine, coaching en training

Uitgever

VINE Instituut voor Verbindende Communicatie

Publicatiedatum

9 mei 2014

ISBN

9789081572132

Taal

Nederlands

Speelduur

4 uur 28 min

Bestandsgrootte

369 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Jan van Koert (1943) is de Nestor onder de Nederlandstalige gecertificeerde trainers in Geweldloze Communicatie. Zijn basis beroepsopleiding ligt op HBO niveau, waarmee hij zijn entree kon maken in de zakenwereld. Na militaire dienst is hij terechtgekomen in zijn eerste managementfunctie bij Siemens Nederland. Daarna werd hij adjunct directeur bij Varel In Roermond. Vandaar uit startte hij zijn eigen bedrijf, TIB b.v. en leidde dat gedurende 15 jaren. Daarna heeft hij nog een 5-tal jaren als adjunct directeur op managementcontractbasis gewerkt voor Initial Varel Security te Amsterdam. Gedurende die periode werd hem duidelijk dat zijn ziel en zaligheid niet langer in management binnen het bedrijfsleven lagen en ging hij opnieuw naar school.

Zijn studie in Neuro Emotionele Integratie, Natuurgeneeskunde en Masterpractitioner NLP brachten hem de titel “Vitaliteitscoach”. Op 1 januari 1998 begon hij met Vine coaching en training en in augustus van dat jaar kwam hij voor het eerst in aanraking met het gedachtegoed Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg.

In 1999 werd hij door Marshall Rosenberg als trainer geweldloze communicatie gecertificeerd. Aansluitend daaraan heeft hij nog ruim 500 trainingsuren besteed aan het zich verder eigen maken van dit materiaal. En daarmee is zijn voortdurende ontwikkeling op dit gebied niet afgesloten. Sinds 1998 heeft hij duizenden uren aan training en begeleidingservaring opgebouwd waar velen dankbaar gebruik van hebben gemaakt. Op youtube zijn een dertiental interviewgesprekken gepubliceerd. Jan wordt o.a. geïnspireerd door Een cursus in wonderen.