Roosje Weiss
Roosje Weiss

Roosje Weiss

Een kind in de oorlog

De impact van oorlog op kinderen, gezien door de ogen van een kind. Roosje (7) groeit op in een lieflijk dorpje. Tot de start van haatzaaierij onder leiding van Adolf Hitler. Steeds meer mensen verdwijnen. Dan ontdekt ze wat er gebeurt.

Auteur

Kees van Wanrooij

Spreker

Kees van Wanrooij

Speelduur

0 uur 47 min

€ 12,50

Beschrijving

Verhalenverteller Kees van Wanrooij is bekend om de levendige verteltrant waarmee hij oude en nieuwe verhalen tot leven weet te brengen. Gedreven door compassie met kinderen die, waar ook ter wereld, slachtoffer zijn van oorlog en misbruik is hij tot deze bewerking van het verhaal over Roosje Weiss gekomen. Een kind in de oorlog. Het zegt al voldoende. Vrienden, buren en vriendjes die verdwijnen. Vader die tewerkgesteld wordt bij Krupp. Mensen die sterven van de honger en kou.

De oorlog gezien en verteld door de ogen van een kind. Reeds als theatervoorstelling in vele theaters gespeeld en altijd een indrukwekkende stilte achterlatend, waar bij velen ook hun verhalen en herinneringen loskwamen. Niet alleen over de Tweede Wereldoorlog, maar ook over Jappenkampen en de strijd in Nederlands-Indie. De enorme impact die oorlogen hebben direct verwoordt, in de zaal.

Kees van Wanrooij: "Ik wil dit verhaal graag met zovelen delen. Niet alleen over de verschrikkingen, maar ook de hoop voor onze kinderen. Daarom heb ik besloten de theaterversie om te zetten in een luisterboek met prachtige muziek uit de Armeense en Jiddische cultuur."

Met geweldige medewerking van Leon Liebregts die de technische ondersteuning heeft verzorgd.

Details

Imprint

Rojewolf.nl

Uitgever

Rojewolf.nl

Publicatiedatum

31 januari 2019

ISBN

9789081760416

Taal

Nederlands

Speelduur

0 uur 47 min

Bestandsgrootte

43 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags