Luistervoorbeeld

Roosje Weiss

Een kind in de oorlog
Auteur Kees van Wanrooij
Spreker Kees van Wanrooij
Speelduur 47m 13s
€ 12,50

Beschrijving

Verhalenverteller Kees van Wanrooij is bekend om de levendige verteltrant waarmee hij oude en nieuwe verhalen tot leven weet te brengen. Gedreven door compassie met kinderen die, waar ook ter wereld, slachtoffer zijn van oorlog en misbruik is hij tot deze bewerking van het verhaal over Roosje Weiss gekomen. Een kind in de oorlog. Het zegt al voldoende. Vrienden, buren en vriendjes die verdwijnen. Vader die tewerkgesteld wordt bij Krupp. Mensen die sterven van de honger en kou.

De oorlog gezien en verteld door de ogen van een kind. Reeds als theatervoorstelling in vele theaters gespeeld en altijd een indrukwekkende stilte achterlatend, waar bij velen ook hun verhalen en herinneringen loskwamen. Niet alleen over de Tweede Wereldoorlog, maar ook over Jappenkampen en de strijd in Nederlands-Indie. De enorme impact die oorlogen hebben direct verwoordt, in de zaal.

Kees van Wanrooij: "Ik wil dit verhaal graag met zovelen delen. Niet alleen over de verschrikkingen, maar ook de hoop voor onze kinderen. Daarom heb ik besloten de theaterversie om te zetten in een luisterboek met prachtige muziek uit de Armeense en Jiddische cultuur."

Met geweldige medewerking van Leon Liebregts die de technische ondersteuning heeft verzorgd.

Details

UitgeverRojewolf.nl
Publicatiedatum 31 januari 2019
ISBN 9789081760416
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 47m 13s
Bestandsgrootte 43 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Kees van Wanrooij

Kees van Wanrooij (1959), geboren te Breda en opgegroeid in Made een dorpje in Brabant, te midden van de weilanden, koeien en verhalen over botersmokkelaars in de Biesbosch.

Na de mavo in de verpleging gegaan en in die tijd ook gegrepen door het amateurtoneel. Vandaaruit als professioneel verhalenverteller en acteur aan de slag gegaan met monologen van o.a. Dario Fo en Jan Arends.

Hij bezocht de opleiding Method Acting in Gent en rondde onlangs nog de basisopleiding Scenarioschrijven af aan de Scriptschool in Amsterdam onder auspiciën van oa Moniek Kramer en Henk Burger.

Toon aanbod