Luistervoorbeeld

Lentebeken

Auteur Ivan Toergenjev
Voorlezer Hans Croiset
Speelduur 5u 57m 1s
€ 15,95

Beschrijving

Liefhebbers van Toergenjev bewonderen de korte roman Lentebeken (1872) zonder enige reserve. Het is het ontroerende verhaal van de jonge Russische edelman Sanin, die op reis door Duitsland, verliefd wordt op Gemma Roselli, de dochter van een Italiaanse banketbakker.

Lentebeken, hier vertaald door G.W. van der Meiden, bevat een groot aantal biografische elementen. Toergenjev heeft zelfs gezegd dat het hele verhaal gebaseerd is op eigen ervaringen.

Ivan Toergenjev (1818-1883) wordt alom geroemd wordt door zijn observaties en een licht weemoedige schrijfstijl. In een reeks korte verhalen (Jagersverhalen) vestigde hij zijn naam als schrijver. Het beroemde Vaders en zonen staat nog altijd model voor de intermenselijke relatie.

Zijn diepe kennis van het menselijke gevoelsleven komt in deze perfecte roman subliem tot uitdrukking. Zijn eenvoudige schrijfstijl en universele thema's maken hem tot een veelgelezen auteur.

‘Van alle boeken die geschreven zijn, komt dit boek het dichtst bij de idee: Het meest geslaagde, ontroerende boek!’ (J.M.A. Biesheuvel).

Details

UitgeverMeesterwerk
Publicatiedatum 8 juli 2011
ISBN 9789081771719
Taal Nederlands
Speelduur 5u 57m 1s
Bestandsgrootte 290 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Ivan Toergenjev

Ivan Sergejevitsj Toergenjev (1818-1883) was een Russisch schrijver en dichter. Hij wordt gerekend tot de grote klassieke Russische schrijvers uit de 19e eeuw en belangrijk exponent van het Russisch realisme.

Toon aanbod