Luistervoorbeeld

Soundtrackcity Amsterdam-Noord: Vogelbuurt en IJplein

De meiden van de meeuw
Auteur Nienke Rooijakkers, Evelien van den Broek
Spreker Naomi, Sherida, Lakisha, Hawa, Hasna, Melanie, Romy, Abigail, Alisa, Richie, Tiara, Lionesha, Chadéna
Speelduur 1u 33m 37s
€ 5,00

Beschrijving

Elke woensdagmiddag is er meidenclub bij buurtcentrum De Meeuw. Nienke Rooijakkers bombardeerde de meiden tot mini-verslaggevers van hun eigen leven. Dromen, bespiegelingen en praktische levenslessen volgen elkaar op terwijl je de buurt wordt rondgeleid. Het geluid van Evelien van den Broek zoomt in op heden en verleden van de buurt. Een docu-soundscape over een arbeiderswijk met geschiedenis – waar het leven niet altijd van een leien dakje gaat, maar waar de veerkracht enorm is.

Inclusief routekaart van de wandeling in PDF.

Startpunt: Al Ponte – Caffè Italiano
Meeuwenlaan 2 (IJplein)
1021 HR Amsterdam

Inhoud
Deze geluidswandeling heeft 8 tracks.

1. Wie ben je
2. Waar woon je
3. Heimwee
4. Meiden van de meeuw
5. Dirk
6. Familie
7. Moskee
8. Toekomst en dromen


Uitleg
Deze wandeling duurt circa 60 minuten. Op de kaart is precies te zien welke route de wandeling volgt. Je kunt de routekaart uitprinten voor onderweg of om je vooraf te oriënteren.

Tijdens het wandelen heb je de kaart in principe niet nodig, want in de audio zijn duidelijke wandelinstructies opgenomen. Mocht je toch de weg kwijt raken dan is de kaart een hulpmiddel om weer op het juiste spoor komen. De cijfers op de route geven aan waar elke audiotrack begint. Dus ben je de weg kwijt? Loop naar een cijfer op de kaart en start de desbetreffende track en je bent weer op de route.

Openbaar vervoer: neem vanaf de achterzijde van het Centraal Station de veerpont naar het IJplein, daar is het startpunt voor deze wandeling.

Details

UitgeverSoundtrackcity
Publicatiedatum 28 december 2012
ISBN 9789081800587
Taal Nederlands
Soort audioOverige spraak (hoorcollege, interview, discussie, audiotour)
Speelduur 1u 33m 37s
Bestandsgrootte 175 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Nienke Rooijakkers (1968) is opgeleid als theaterregisseur. Zij volgde de regie-opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en later DasArts, de masteropleiding theater van de AHK. Zij regisseerde onder meer: Feesten van Angst en Pijn, van Paul van Ostaijen, Naar de vuurtoren van Virginia Woolf, Geel behang van Charlotte Perkins Gilman en Taal zonder mij van Kristien Hemmerechts.

De afgelopen jaren heeft zij zich steeds meer toegelegd op regiewerkzaamheden buiten het theatervak en werkt ze in opdracht en als autonoom kunstenaar.

Rooijakkers heeft zich toegelegd op het werken met geluid en verzamelen van verhalen. Bij het Walter Maas Huis doorliep ze meerdere trajecten waaronder het Radiolab en Radio op nieuwe grond. Voor kunstenmanifestatie DeininG maakte ze in samenwerking met geluidskunstenaar Huig van der Plas Audiotour over de Achtersluispolder en interviewde ze ondernemers van het industriegebied voor een GPS-tour. Haar docu-soundscape Lied voor de woeste grond (opnieuw in samenwerking met Huig van der Plas) werd uitgezonden bij VPRO’s De Avonden en bij De beste radio van Nederland van de RVU en was genomineerd voor de RVU Radioprijs.

Toon aanbod