Luistervoorbeeld

Soundtrackcity Nieuwmarktbuurt

De nieuwe markt
Auteur Adriaan Nette, Daniel Testas
Spreker
Speelduur 58m
€ 5,00

Beschrijving

Sinds mensenheugenis zijn de bewoners van de Nieuwmarktbuurt getuige van een doorlopende parade van zeer uiteenlopende bezoekers. Deze wandeling gaat over de wisselwerking tussen deze stroom toeristen en buurtbewoners en verhoudt zich tot het beeld van de stad dat zowel de bewoners als de bezoekers van de Nieuwmarkt met zich meedragen. In het verlengde van de cultuur van de binnenstad ontwikkelt Adriaan Nette deze geluidswandeling, terwijl hij gebruik maakt van verschillende vreemde talen die te horen zijn op straat.

Startpunt: W139
Warmoesstraat 139
1012 JB Amsterdam

Inhoud
De download bevat 16 tracks en een routekaart.

Uitleg
Deze wandeling duurt circa 60 minuten. Op de kaart is precies te zien welke route de wandeling volgt. Je kunt de routekaart uitprinten voor onderweg of om je vooraf te oriënteren.

Tijdens het wandelen heb je de kaart in principe niet nodig, want in de audio zijn duidelijke wandelinstructies opgenomen. Mocht je toch de weg kwijt raken dan is de kaart een hulpmiddel om weer op het juiste spoor komen. De cijfers op de route geven aan waar elke audiotrack begint. Dus ben je de weg kwijt? Loop naar een cijfer op de kaart en start de desbetreffende track en je bent weer op de route.

Openbaar vervoer: Vanaf het Centraal Station vertrekken de tramlijnen 4, 9, 16, 24 en 25. Stap uit op de halte Dam, de eerste halte.

Details

UitgeverSoundtrackcity
Publicatiedatum 28 december 2012
ISBN 9789081800594
Taal Nederlands
Soort audioOverige spraak (hoorcollege, interview, discussie, audiotour)
Speelduur 58m
Bestandsgrootte 112 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

In het werk van Adriaan Nette speelt het begrip ‘waarneming’ een grote rol. Hij onderzoekt hoe mensen waarnemen, waarom de een dezelfde dingen op een andere wijze waarneemt dan de ander. Als het logboek van waarnemingen speelt het geheugen een sleutelrol in Nettes werk; niet alleen het geheugen van de mens zelf maar ook dat van zijn naaste, fysieke omgeving. Veel van zijn projecten draaien dan ook om een proces van beleving en verandering en het creëren van een nieuw bewust geheugen.

Toon aanbod