Luistervoorbeeld

Het diepe water

Een psychologische thriller
Auteur Felix Thijssen
Voorlezer Barbara Tiggeler
Speelduur 9u 53m 25s
€ 19,95

Beschrijving

Francines vader is bezeten van de droom een jacht te kopen en samen met zijn dochter de wereld over te zeilen. Maar in de loop der jaren ziet Francine die droom veranderen in een nachtmerrie. Ze zullen het nodige geld nooit bij elkaar krijgen.

Alles grijpt Francine aan om iets te verdienen. Ze brengt zelfs gestolen auto's naar Duitsland. En daarna krijgt ze een nog lucratiever klusje - simpel en zonder risico's. Maar drie dronken mannen verpesten alles.

Het diepe water van Felix Thijssen is een spannende psychologische thriller die wij met liefde hebben ingesproken en voorzagen van sounddesign en muziek. In de studio van ‘Gouden Kalf winnend' sound-designer Bart Jilesen werd het boek ingesproken. Maartje Lourens maakte er soundscapes bij. Karel Boehlee, begenadigd jazzmusicus, die ondere andere de vaste pianist van Toots Thielemans was, heeft speciaal voor dit verhaal muziekfragmenten gemaakt.

Mijn wens om onze prachtigste kunstvormen van eigen bodem samen te brengen en ze elkaar daardoor te laten versterken is uitgekomen met ons eerste 'Luisterboek Plus'. Wij wensen u veel luistergenot.
Barbara Tiggeler

Details

ImprintVoice and Noise
UitgeverVoice&Noise
Publicatiedatum 23 mei 2018
ISBN 9789082721904
Taal Nederlands
Speelduur 9u 53m 25s
Bestandsgrootte 815 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Felix Thijssen
Felix Thijssen

Felix Thijssen (1933) is een van Nederlands bekendste thrillerauteurs. Hij werd geboren uit een geslacht van journalisten, avonturiers, notarissen, kunstenaars en globetrotters. Zijn eigen jeugdervaringen – “mijn familie is tamelijk krankzinnig” - vormden de basis voor Onder de spekboom (1997), een literaire autobiografie.

In 1999 won Thijssen met Cleopatra (het eerste deel van de serie met speurder Max Winter) De Gouden Strop, de prijs voor de beste Nederlandse misdaadroman. In 2006 ontving hij in dezelfde serie met Het diepe water De Diamanten Kogel, de Vlaamse prijs voor de beste misdaadroman. Thijssen schreef niet alleen thrillers. Hij begon zijn schrijversloopbaan als auteur van jeugdboeken, die hij publiceerde onder de pseudoniemen Ruard Lanser en Philip van Akooy. Vervolgens schreef hij SF-romans rond het personage Mark Stevens en een aantal thrillers rond het personage Charlie Mann. Ook schreef hij scenario’s voor televisieseries en speelfilms als Bureau Kruislaan, Unit 13, Iris, Help de dokter verzuipt! en Wildschut.

Thijssen is een van de oprichters van het GNM (Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs, 1986).
(Bron: Hebban.nl)

Toon aanbod