Luistervoorbeeld

Het bestverkochte boek ooit (met deze titel)

Hoe cijfers ons leiden, verleiden en misleiden
Auteur Sanne Blauw
Voorlezer Sanne Blauw
Speelduur 4u 31m 14s
€ 12,50

Beschrijving

Van gezondheidsnieuws tot je pensioenleeftijd, van het weerbericht tot de verkiezingsuitslagen: overal bepalen cijfers hoe ons leven eruitziet.

Maar meten is mensenwerk, dus cijfers zijn niet waardenvrij. Dat lijken politici, bedrijven, media maar al te vaak te vergeten - of juist in te zetten voor eigen gewin.

En wij, cijferconsumenten, zijn ook niet onschuldig. We laten ons maar al te graag verleiden als de cijfers zeggen wat we willen geloven.

Daarom schreef journalist en econometrist Sanne Blauw Het bestverkochte boek ooit (met deze titel). Met dit boek wil ze cijfers weer op hun plek zetten. Niet op een voetstuk, niet bij het vuilnis, maar waar ze horen: naast de woorden.

Details

UitgeverDe Correspondent
Publicatiedatum 30 oktober 2018
ISBN 9789082942118
Taal Nederlands
Speelduur 4u 31m 14s
Bestandsgrootte 248 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Sanne Blauw
Sanne Blauw

Sanne Blauw (1986) is econometrist. In 2014 promoveerde ze bij de Erasmus School of Economics. Voor haar proefschrift deed ze onderzoek naar geluk, inkomensongelijkheid en vertrouwen. Maar, vroeg ze zich af, is geluk wel in cijfers te vangen? Die vraag lanceerde haar journalistieke carrière. Ze werd correspondent Ontcijferen bij De Correspondent, met één doel: de bizarre invloed van cijfers op ons leven zichtbaar maken.

Toon aanbod