Luistervoorbeeld

Het bestverkochte boek ooit (met deze titel)

Hoe cijfers ons leiden, verleiden en misleiden
Auteur Sanne Blauw
Voorlezer Sanne Blauw
Speelduur 4u 31m 14s
€ 12,50

Beschrijving

Van gezondheidsnieuws tot je pensioenleeftijd, van het weerbericht tot de verkiezingsuitslagen: overal bepalen cijfers hoe ons leven eruitziet.

Maar meten is mensenwerk, dus cijfers zijn niet waardenvrij. Dat lijken politici, bedrijven, media maar al te vaak te vergeten - of juist in te zetten voor eigen gewin.

En wij, cijferconsumenten, zijn ook niet onschuldig. We laten ons maar al te graag verleiden als de cijfers zeggen wat we willen geloven.

Daarom schreef journalist en econometrist Sanne Blauw Het bestverkochte boek ooit (met deze titel). Met dit boek wil ze cijfers weer op hun plek zetten. Niet op een voetstuk, niet bij het vuilnis, maar waar ze horen: naast de woorden.

Details

UitgeverDe Correspondent
Publicatiedatum 30 oktober 2018
ISBN 9789082942118
Taal Nederlands
Speelduur 4u 31m 14s
Bestandsgrootte 248 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Onmisbaar voor wie wel eens cijfers tegenkomt - voor iedereen dus.' (Ionica Smeets, hoogleraar wetenschapscommunicatie)

‘Wanneer u wat aan uw “ongecijferdheid” wilt doen, kan ik u dit boek van harte aanbevelen!’ (Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam)

'Een bijzonder leuk boek over een belangrijk onderwerp.' (Bas Haring, filosoof)

'Lekker geschreven. Essentieel leesvoer in tijden van big data.' (Rosanne Hertzberger, microbioloog en columnist)

‘Cijfers liegen niet, mensen liegen. Met cijfers. Dat laat Sanne in dit verhelderende boek zien.' (Pieter Derks, cabaretier)

‘Een belangrijk boek dat helpt bij het maken van onderscheid tussen feit en fictie en nieuws en nep.’ (Barbara Baarsma, hoogleraar economie)

‘Als ik een recensie over dit boek zou schrijven, zou die vijf sterren krijgen.’ (José van Dijck, voormalig president van de KNAW)

Over de auteur
Photo Sanne Blauw
Sanne Blauw

Sanne Blauw (1986) is econometrist. In 2014 promoveerde ze bij de Erasmus School of Economics. Voor haar proefschrift deed ze onderzoek naar geluk, inkomensongelijkheid en vertrouwen. Maar, vroeg ze zich af, is geluk wel in cijfers te vangen? Die vraag lanceerde haar journalistieke carrière. Ze werd correspondent Ontcijferen bij De Correspondent, met één doel: de bizarre invloed van cijfers op ons leven zichtbaar maken.

Toon aanbod