Luistervoorbeeld

Amerika, quo vadis?

Een hoorcollege over een korte politieke geschiedenis van de Verenigde Staten in de afgelopen 20 jaar
Auteur Maarten van Rossem
Spreker Maarten van Rossem
Speelduur 1u 4m 6s
€ 5,00

Beschrijving

In zijn hoorcollege neemt Maarten van Rossem de luisteraar me in een reis door de geschiedenis van de Verenigde Staten in de 21ste eeuw. Beginnend bij enkele belangrijke ontwikkelingen uit de 20e eeuw laat hij zien hoe zij het verloop van de eerste twee decennia van deze eeuw hebben vormgegeven. Vervolgens zet hij uiteen hoe onder George W. Bush de (geo)politiek van de V.S. grotendeels werd bepaald door de aanslagen van 11 september, de war on terror en de Irak-oorlog. Daarnaast staat hij stil bij de kredietcrisis en het presidentschap onder Donald Trump. Met als aandachtspunt het veranderde buitenlands beleid van de V.S. en de gevolgen daarvan voor de trans-Atlantische verhoudingen.

Inhoud

H1. Wat is er aan de hand met Amerika?
H2. Amerika en de buitenlandse politiek

Details

UitgeverHome Academy Publishers B.V.
Publicatiedatum 30 oktober 2020
ISBN 9789085302094
Taal Nederlands
Soort audioOverige spraak (hoorcollege, interview, discussie, audiotour)
Speelduur 1u 4m 6s
Bestandsgrootte 37 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Maarten van Rossem

Prof. Dr. Maarten van Rossem is historicus en emeritus hoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Hij is gespecialiseerd in de geschiedenis en politiek van de Verenigde Staten. Als Amerika-deskundige treedt hij regelmatig op in allerlei televisie-uitzendingen en houdt hij regelmatig lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Hij heeft diverse publicaties voor een breed publiek op zijn naam staan, waaronder Heeft geschiedenis nut?, De Wereld volgens Maarten van Rossem en Waarom de stoommachine geen Chinese uitvinding is.

In zijn tijdschrift Maarten! presenteert hij de toestand in de wereld en relativeert hij de in zijn ogen hysterische berichtgeving rondom het nieuws: zowel op wereld- als lokaal niveau. Met zijn onderkoelde humor en verrassende feitenkennis analyseert én fileert hij de historische en huidige (politieke) gebeurtenissen.

Toon aanbod