Luistervoorbeeld

Big Bang tot heden

Een introductie op het hoorcollege Geschiedenis in het groot
Auteur Maarten van Rossem
Voorlezer Maarten van Rossem
Speelduur 1u 13m 18s
€ 0,00

Beschrijving

Deze gratis lezing van Maarten van Rossem biedt de luisteraar een inleiding in de wereldgeschiedenis op grote schaal. Wat is onze plaats binnen de geschiedenis van de mensheid, van het leven op aarde, van onze planeet, het zonnestelsel en het gehele heelal? De lezing is een introductie op Van Rossems collegeserie Geschiedenis in het groot; een hoorcollege over de wereldgeschiedenis van de Big Bang tot het heden.

Met dank aan en toestemming van uitgeverij Home-Academy kunt u dit mini-college gratis downloaden.

Inhoud
- Introductie
- Lezing Maarten van Rossem
- Fragment uit Amerika
- Fragment uit Hitler
- Fragment uit Koude Oorlog

Details

UitgeverHome Academy
Publicatiedatum 24 november 2015
ISBN 9789085308720
Taal Nederlands
Speelduur 1u 13m 18s
Bestandsgrootte 69 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Maarten van Rossem
Maarten van Rossem

Prof. Dr. Maarten van Rossem is historicus en emeritus hoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Hij is gespecialiseerd in de geschiedenis en politiek van de Verenigde Staten. Als Amerika-deskundige treedt hij regelmatig op in allerlei televisie-uitzendingen en houdt hij regelmatig lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Hij heeft diverse publicaties voor een breed publiek op zijn naam staan, waaronder Heeft geschiedenis nut?, De Wereld volgens Maarten van Rossem en Waarom de stoommachine geen Chinese uitvinding is.

In zijn tijdschrift Maarten! presenteert hij de toestand in de wereld en relativeert hij de in zijn ogen hysterische berichtgeving rondom het nieuws: zowel op wereld- als lokaal niveau. Met zijn onderkoelde humor en verrassende feitenkennis analyseert én fileert hij de historische en huidige (politieke) gebeurtenissen.

Toon aanbod