Luistervoorbeeld

Adolf Hitler lezing

Het belang van Hitler voor de opkomst en ondergang van het Derde Rijk
Auteur Maarten van Rossem
Voorlezer Maarten van Rossem
Speelduur 1u 11m 1s
€ 0,00

Beschrijving

Hoe groot was Hitlers betekenis voor de opkomst en ondergang van het Derde Rijk? Zou er zonder Hitler eigenlijk wel een Derde Rijk zijn geweest. Niet iedereen vindt de persoon van Hitler erg belangrijk. Zij zien de gebeurtenissen tussen 1929 en 1945 als voornamelijk veroorzaakt door "structurele" krachten. Hoe zit het eigenlijk met de verhouding tussen Hitler en die structurele krachten?

Op 12 juni 2005 organiseerde uitgeverij Home Academy bij Boekhandel Scheltema een lezing met Maarten van Rossem over Adolf Hitler. Met toestemming van en dank aan Home-Academy is deze lezing gratis te downloaden.

Details

UitgeverHome Academy
Publicatiedatum 23 november 2015
ISBN 9789085308768
Taal Nederlands
Speelduur 1u 11m 1s
Bestandsgrootte 33 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Maarten van Rossem
Maarten van Rossem

Prof. Dr. Maarten van Rossem is historicus en emeritus hoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Hij is gespecialiseerd in de geschiedenis en politiek van de Verenigde Staten. Als Amerika-deskundige treedt hij regelmatig op in allerlei televisie-uitzendingen en houdt hij regelmatig lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Hij heeft diverse publicaties voor een breed publiek op zijn naam staan, waaronder Heeft geschiedenis nut?, De Wereld volgens Maarten van Rossem en Waarom de stoommachine geen Chinese uitvinding is.

In zijn tijdschrift Maarten! presenteert hij de toestand in de wereld en relativeert hij de in zijn ogen hysterische berichtgeving rondom het nieuws: zowel op wereld- als lokaal niveau. Met zijn onderkoelde humor en verrassende feitenkennis analyseert én fileert hij de historische en huidige (politieke) gebeurtenissen.

Toon aanbod