Luistervoorbeeld

Eerste Wereldoorlog

Een hoorcollege over het ontstaan, het verloop en de gevolgen
Auteur Maarten van Rossem
Voorlezer Maarten van Rossem
Speelduur 3u 47m 39s
€ 25,00

Beschrijving

Het begin van de 20e eeuw werd geconfronteerd met een van de bloedigste conflicten uit de geschiedenis. Een groot deel van de politieke geschiedenis van die eeuw kan herleid worden tot de volkomen onverwachte en desastreuze gevolgen van de Eerste Wereldoorlog. Miljoenen mensen komen om in deze eerste gemechaniseerde oorlog en het conflict veroorzaakte een langdurige en ingrijpende destabilisering van de politieke, economische en strategische verhouding in Europa.

Van Rossem analyseert in zijn college het ontstaan, het verloop en de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog.

Inhoud

College 1
H1. Die Mutterkatastrophe
H2. Waarom oorlog?

College 2
H3. Het begin van de oorlog
H4. De korte oorlog wordt een bizarre en lange oorlog

College 3
H5. Een patstelling
H6. Een frustrerende oorlog

College 4
H7. Eindspel
H8. Paradoxale gevolgen

Details

UitgeverHome Academy
Publicatiedatum 25 november 2015
ISBN 9789085309536
Taal Nederlands
Speelduur 3u 47m 39s
Bestandsgrootte 208 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Maarten van Rossem
Maarten van Rossem

Prof. Dr. Maarten van Rossem is historicus en emeritus hoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Hij is gespecialiseerd in de geschiedenis en politiek van de Verenigde Staten. Als Amerika-deskundige treedt hij regelmatig op in allerlei televisie-uitzendingen en houdt hij regelmatig lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Hij heeft diverse publicaties voor een breed publiek op zijn naam staan, waaronder Heeft geschiedenis nut?, De Wereld volgens Maarten van Rossem en Waarom de stoommachine geen Chinese uitvinding is.

In zijn tijdschrift Maarten! presenteert hij de toestand in de wereld en relativeert hij de in zijn ogen hysterische berichtgeving rondom het nieuws: zowel op wereld- als lokaal niveau. Met zijn onderkoelde humor en verrassende feitenkennis analyseert én fileert hij de historische en huidige (politieke) gebeurtenissen.

Toon aanbod