Luistervoorbeeld

Mens en Dier

Een hoorcollege over hun natuur, gedrag en onderlinge relaties
Auteur Midas Dekkers
Voorlezer Midas Dekkers
Speelduur 1u 50m 4s
€ 15,00

Beschrijving

Van de circa één miljoen diersoorten op aarde heeft de mens er een stuk of tien uitverkoren. Waarom houden mensen van dieren? Hoe zit het met het 'mens in het beest' en met het 'beest in de mens'? Wat zegt dat over hun natuur en gedrag? Waar eindigt dierenliefde en begint bestialiteit? Op geestige en heldere wijze legt Midas Dekkers de ogenschijnlijk vreemde, maar innige relatie tussen mens en dier bloot.

Inhoud

College 1
H1. Ons soort dieren
H2. Persoonlijke kennissen
H3. De mens in het beest

College 2
H4. Het beest in de mens
H5. Het grensgebied
H6. Een metafoor op pootjes

Details

UitgeverHome Academy
Publicatiedatum 19 november 2015
ISBN 9789085309741
Taal Nederlands
Speelduur 1u 50m 4s
Bestandsgrootte 101 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Midas Dekkers
Midas Dekkers

Midas Dekkers (1946) studeerde biologie in Amsterdam. Na zijn studie werkte Midas in het Zoölogisch Museum en hij was redacteur bij uitgeverij Het Spectrum. Sinds 1980 heeft hij een wekelijkse radiocolumn in het VARA programma Vroege Vogels. Hij publiceerde populair-wetenschappelijke bijdragen in o.a. NRC, Volkskrant, het Vara magazine en andere tijdschriften.

Midas Dekkers is bioloog. Maar sinds lange tijd worden de natuurgidsen vervangen door werk waarin Midas eigen, originele persoonlijkheid en stijl doorklinken, al blijft de bioloog nooit ver buiten beeld. Hij heeft dan vijftig boeken op zijn naam staan, waaronder Lief Dier, De Vergankelijkheid en De Larf.

Toon aanbod