Luistervoorbeeld

Evoluerend Heelal

Een hoorcollege over de levensloop van de kosmos
Auteur Govert Schilling
Voorlezer Govert Schilling
Speelduur 2u 3m 10s
€ 15,00

Beschrijving

In deze poëtische vertelling over de sterrenkunde behandelt Govert Schilling de levensloop van ons heelal. Hoe is het zover gekomen dat wij bestaan, dat planeten geboren worden en sterren sterven? Vanaf het prille begin vlak na de oerknal neemt Schilling u mee op een fascinerende reis door de evolutie van de kosmos.

Inhoud

College 1
H1. De geboorte van het heelal
H2. De heerschappij van de zwaartekracht
H3. Het ontstaan en de levensloop van sterren

College 2
H4. De evolutie van het zonnestelsel
H5. De toekomst van zon en aarde
H6. Het einde van het heelal

Details

UitgeverHome Academy
Publicatiedatum 18 november 2015
ISBN 9789085309970
Taal Nederlands
Speelduur 2u 3m 10s
Bestandsgrootte 71 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Je kunt ernaar luisteren op loze momenten: als afleiding tijdens een lange vliegreis, om de ergernis te verdrijven in een lange file, als medicijn tegen verveling gedurende de dagelijkse treinrit naar het werk. In elk geval dwing je jezelf tot pure hersengymnastiek. De 'wetenschaps-cd's' zijn een hulpmiddel om te blijven leren, een vorm van education permanente zonder de verplichting van tentamens of examens.' - Brabants Dagblad

Over de auteur
Photo Govert Schilling
Govert Schilling

Govert Schilling (1956) is freelance wetenschapsjournalist en publicist. Hij schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland. Daarnaast publiceerde hij rond de dertig boeken over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen, waaronder De Kosmos in een notendop en Wat was er voor de oerknal? In 2002 ontving hij de Eureka!-oeuvreprijs voor zijn werk op het gebied van de popularisering van kennis en wetenschap. Regelmatig geeft hij op radio en tv toelichting op ontwikkelingen in de astronomie.

In 2007 werd planetoïde (10986) Govert naar hem genoemd door de Internationale Astronomische Unie. Kijk voor meer informatie over sterrenkunde op www.allesoversterrenkunde.nl.

Toon aanbod