Luistervoorbeeld

De eerste wereldoorlog

Auteur Willem Melching, Wim Klinkert, Paul Moeyes, Frits Boterman
Spreker Willem Melching, Wim Klinkert, Paul Moeyes, Frits Boterman
Speelduur 4u 55m 52s
€ 12,90

Beschrijving

Vier hoorcolleges waarin vier Nederlandse tophistorici het aangrijpende verhaal vertellen van de Eerste wereldoorlog (1914-1918). Een oorlog die negen miljoen soldaten het leven kostte en de wereld voorgoed veranderde.

Live opgenomen bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen, Amsterdam.
Uitgave: Historisch Nieuwsblad, onderdeel van Veen Magazines.

Willem Melching geeft antwoord op de vraag wie schuldig was aan deze oorlog: het Duitse keizerrijk, of ook andere landen? De eigenlijke strijd, van de beslissingen van de generaals tot de worsteling van de gewone soldaten, wordt door Wim Klinkert uit de doeken gedaan. Paul Moeyes vertelt hoe het neutrale Nederland slechts met grote moeite tussen de klippen van de oorlogvoerende partijen door wist te varen. Frits Boterman sluit af met de gevolgen na 1918. Moest de Eerste Wereldoorlog noodzakelijkerwijs uitmonden in de Tweede?

Details

ImprintVeen Media
UitgeverVBKMedia
Publicatiedatum 8 december 2018
ISBN 9789085716556
Taal Nederlands
Soort audioOverige spraak (hoorcollege, interview, discussie, audiotour)
Speelduur 4u 55m 52s
Bestandsgrootte 271 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Willem Melching

Dr. Willem Melching (1954) is als historicus verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Begin jaren tachtig woonde hij enkele jaren in West-Berlijn. Hij publiceert geregeld over de Duitse geschiedenis in de twintigste eeuw en levert commentaren op ontwikkelingen in ons buurland.

Hij was redacteur van een drietal delen in de serie Ooggetuigen en schreef onder meer Van het socialisme, de dingen die voorbijgaan. Een geschiedenis van de DDR 1945-2000. Met Frits Boterman schreef hij De Duitse Phoenix. De geschiedenis van Duitsland in de twintigste eeuw.

Toon aanbod