Het trillende universum
Het trillende universum

Het trillende universum

Over snaartheorie, deeltjes en verborgen dimensies

Bestaat de wereld om ons heen uit onvoorstelbaar kleine, trillende snaartjes? Volgens de snaartheorie wel. Theoretisch natuurkundigen denken dat ze met die theorie ooit alle deeltjes en krachten in het universum zullen beschrijven.

Serie

Auteur

Martijn van Calmthout

Spreker

Jurjen van Loon

Speelduur

2 uur 14 min

€ 9,99

Beschrijving

Bestaat de wereld om ons heen uit onvoorstelbaar kleine, trillende snaartjes? Volgens de snaartheorie wel. Theoretisch natuurkundigen denken dat ze met die theorie ooit alle deeltjes en krachten in het universum zullen beschrijven. De snaartheorie is echter nog lang niet de ultieme Theorie van Alles. Critici zien haar zelfs meer als mooie wiskunde dan als echte natuurkunde. Bovendien kampt de theorie met een schrijnend gebrek aan toetsbare voorspellingen. Onder natuurkundigen is de snaartheorie een veelbesproken onderwerp. Maar nieuwsgierige buitenstaanders krijgen slechts zelden te horen hoe de theorie echt werkt en waarom die zo veelbelovend is. Voor hen beschrijft dit boekje de grondslagen van een fascinerend idee dat ons wereldbeeld omver kan gooien.

Details

Imprint

New Scientist

Uitgever

Veen Media

Publicatiedatum

23 mei 2019

ISBN

9789085716686

Taal

Nederlands

Speelduur

2 uur 14 min

Bestandsgrootte

185 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Martijn van Calmthout schrijft, praat en vraagt over natuurkunde en andere wetenschappen. In boeken, live op het podium, op radio en televisie. Voorheen voor de Volkskrant. Tegenwoordig voor zijn bedrijf ECHTmedia en deeltjeslab Nikhef in Amsterdam.

Meer auteur Martijn van Calmthout Bekijk alles

Machtige krachten

Machtige krachten

Martijn van Calmthout

€ 9,99

Meer spreker Jurjen van Loon Bekijk alles

€ 15,00
Rik en Jesper overleven op een onbewoond eiland
€ 9,99
Aanbieding De verborgen boekwinkel
€ 14,99 € 7,49
De monnik die zijn Ferrari verkocht
€ 15,00