Machtige krachten
Machtige krachten

Machtige krachten

Het onzichtbare cement van het universum

In dit boek maakt Martijn van Calmthout een rondgang langs allerlei natuurkundige krachten en de wetenschappers die de geheimen ervan ontrafelden.

Serie

Pocket Science deel 17

Auteur

Martijn van Calmthout

Spreker

Martijn van Calmthout

Speelduur

2 uur 6 min

€ 9,99

Beschrijving

Op de fiets, in de lift of in de draaimolen: we hebben voortdurend te maken met krachten. Iedereen heeft daarom wel een idee bij begrippen als zwaartekracht en wrijvingskracht. Toch is het voor natuurkundigen verrassend lastig om de ware aard van krachten te doorgronden. Zo ontdekte Albert Einstein pas een eeuw geleden dat de zwaartekracht onderdeel is van het weefsel van het universum zelf. Andere alledaagse krachten blijken helemaal terug te voeren op de raadselachtige eigenschappen van subatomaire deeltjes.

In dit boek maakt Martijn van Calmthout een rondgang langs allerlei natuurkundige krachten en de wetenschappers die de geheimen ervan ontrafelden. Hij neemt je mee van klassieke ideeën over vliegende projectielen tot de nieuwste ontwikkelingen in de deeltjesfysica. Ook buigt hij zich over de vraag: zijn er natuurkrachten die we nog niet kennen?

Details

Imprint

New Scientist

Uitgever

Veen Media

Publicatiedatum

6 juli 2022

ISBN

9789085717867

Taal

Nederlands

Speelduur

2 uur 6 min

Bestandsgrootte

116 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Martijn van Calmthout is wetenschapsschrijver en communicatieadviseur. Van zijn hand verschenen onder andere Echt Zwaar (2017), Echt Quantum (2019), Het trillende universum (2019), Alles smelt (2021) en Het eiland dat Higgs heet (2022). Hij was 26 jaar lang wetenschapsredacteur bij de Volkskrant en is tegenwoordig communicatieadviseur van het nationale deeltjeslab Nikhef in Amsterdam.

Meer auteur Martijn van Calmthout Bekijk alles

Het trillende universum

Het trillende universum

Martijn van Calmthout

€ 9,99