Luistervoorbeeld

Machtige krachten

Het onzichtbare cement van het universum
SeriePocket Science
Auteur Martijn van Calmthout
Spreker Martijn van Calmthout
Speelduur 2u 6m 18s
€ 9,99

Beschrijving

Op de fiets, in de lift of in de draaimolen: we hebben voortdurend te maken met krachten. Iedereen heeft daarom wel een idee bij begrippen als zwaartekracht en wrijvingskracht. Toch is het voor natuurkundigen verrassend lastig om de ware aard van krachten te doorgronden. Zo ontdekte Albert Einstein pas een eeuw geleden dat de zwaartekracht onderdeel is van het weefsel van het universum zelf. Andere alledaagse krachten blijken helemaal terug te voeren op de raadselachtige eigenschappen van subatomaire deeltjes.

In dit boek maakt Martijn van Calmthout een rondgang langs allerlei natuurkundige krachten en de wetenschappers die de geheimen ervan ontrafelden. Hij neemt je mee van klassieke ideeën over vliegende projectielen tot de nieuwste ontwikkelingen in de deeltjesfysica. Ook buigt hij zich over de vraag: zijn er natuurkrachten die we nog niet kennen?

Details

ImprintNew Scientist
UitgeverVeen Media
Publicatiedatum 6 juli 2022
ISBN 9789085717867
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 2u 6m 18s
Bestandsgrootte 116 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Martijn van Calmthout schrijft, praat en vraagt over natuurkunde en andere wetenschappen. In boeken, live op het podium, op radio en televisie. Voorheen voor de Volkskrant. Tegenwoordig voor zijn bedrijf ECHTmedia en deeltjeslab Nikhef in Amsterdam.

Toon aanbod