Luistervoorbeeld

Maarten van Rossem over de tweede automobilisering

Auteur Maarten van Rossem
Voorlezer Maarten van Rossem
Speelduur 2u 15m 8s
€ 5,99

Beschrijving

Aan het begin van de twintigste eeuw liepen er op onze planeet zo’n twee miljard mensen rond. Honderd jaar later waren dit er ruim drie keer zoveel. Ondanks twee wereldoorlogen en ander geweld was het menselijk bestaan in korte tijd kennelijk ontzettend verbeterd. In dit tweede college uit de reeks over de twintigste eeuw neemt Maarten van Rossem de tweede automobilisering van de samenleving en de welvaartsgroei in deze eeuw onder de loep. Ford Motor Company bereidde met het fordisme binnen de auto-industrie de weg vrij voor de twintigste-eeuwse consumptiemaatschappij.

Details

UitgeverVeen Media
Publicatiedatum 4 maart 2020
ISBN 9789085717072
Taal Nederlands
Speelduur 2u 15m 8s
Bestandsgrootte 186 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app
Over de auteur
Photo Maarten van Rossem
Maarten van Rossem

Prof. Dr. Maarten van Rossem is historicus en emeritus hoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Hij is gespecialiseerd in de geschiedenis en politiek van de Verenigde Staten. Als Amerika-deskundige treedt hij regelmatig op in allerlei televisie-uitzendingen en houdt hij regelmatig lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Hij heeft diverse publicaties voor een breed publiek op zijn naam staan, waaronder Heeft geschiedenis nut?, De Wereld volgens Maarten van Rossem en Waarom de stoommachine geen Chinese uitvinding is.

In zijn tijdschrift Maarten! presenteert hij de toestand in de wereld en relativeert hij de in zijn ogen hysterische berichtgeving rondom het nieuws: zowel op wereld- als lokaal niveau. Met zijn onderkoelde humor en verrassende feitenkennis analyseert én fileert hij de historische en huidige (politieke) gebeurtenissen.

Toon aanbod