Luistervoorbeeld

Maarten van Rossem over het afgenomen gezag van de Verenigde Staten

Auteur Maarten van Rossem
Spreker Maarten van Rossem
Speelduur 2u 5m 34s
€ 7,49

Beschrijving

Twintig procent van de eenentwintigste eeuw is inmiddels verstreken. Tijd om terug te blikken en om vooruit te kijken naar wat de komende tachtig procent ons gaat brengen. In dit drieluik ontleedt Maarten van Rossem de belangrijkste ontwikkelingen van de afgelopen twee decennia.
In dit tweede college richt Van Rossem zijn pijlen op het afgenomen gezag van de Verenigde Staten en de wankele economische situatie na de aanslagen van 9/11. Ook analyseert ’s lands bekendste historicus de Amerikaanse interventie in het Midden-Oosten en de oorzaken van de kredietcrisis.

Details

ImprintMaarten
UitgeverVeen Media
Publicatiedatum 5 maart 2020
ISBN 9789085717102
Taal Nederlands
Soort audioOverige spraak (hoorcollege, interview, discussie, audiotour)
Speelduur 2u 5m 34s
Bestandsgrootte 172 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Maarten van Rossem

Prof. Dr. Maarten van Rossem is historicus en emeritus hoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Hij is gespecialiseerd in de geschiedenis en politiek van de Verenigde Staten. Als Amerika-deskundige treedt hij regelmatig op in allerlei televisie-uitzendingen en houdt hij regelmatig lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Hij heeft diverse publicaties voor een breed publiek op zijn naam staan, waaronder Heeft geschiedenis nut?, De Wereld volgens Maarten van Rossem en Waarom de stoommachine geen Chinese uitvinding is.

In zijn tijdschrift Maarten! presenteert hij de toestand in de wereld en relativeert hij de in zijn ogen hysterische berichtgeving rondom het nieuws: zowel op wereld- als lokaal niveau. Met zijn onderkoelde humor en verrassende feitenkennis analyseert én fileert hij de historische en huidige (politieke) gebeurtenissen.

Toon aanbod