Het multiversum
Het multiversum

Het multiversum

Over het idee dat ons universum niet het enige is

Is ons heelal er slechts eentje in een enorme verzameling parallelle universa? Ans Hekkenberg bespreekt in dit boek hoe verschillende wetenschappelijke theorieën de deuren naar het multiversum openen.

Serie

Pocket Science deel 15

Auteur

Ans Hekkenberg

Spreker

Jurjen van Loon

Speelduur

2 uur 37 min

€ 9,99

Beschrijving

Is ons heelal het enige? Of is het er slechts eentje in een enorme verzameling van parallelle universa? En stel dat het er meer zijn, waar houden al die geheimzinnige soortgenoten van ons heelal zich dan schuil?

In Het multiversum nodigt Ans Hekkenberg je uit om over de grenzen van onze werkelijkheid heen te kijken. Ze bespreekt hoe verschillende wetenschappelijke theorieën de deuren naar het multiversum openen. Zo dicteert de kansrekening dat iedereen, in een oneindig groot heelal, oneindig veel dubbelgangers heeft. Uit de vreemde wetten van de quantummechanica volgt dat de werkelijkheid zich met elke keuze die je maakt opsplitst. En de snaartheorie zegt dat er talloze andere dimensies zijn, waar de natuurwetten heel anders zijn dan bij ons. Van de allesomvattende oerknal tot het moeras van de snaartheorie, in dit boekje staat je een onvoorstelbare reis tot ver buiten je dagelijkse realiteit te wachten.

Details

Imprint

New Scientist

Uitgever

Veen Media

Publicatiedatum

23 november 2021

ISBN

9789085717515

Taal

Nederlands

Speelduur

2 uur 37 min

Bestandsgrootte

217 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Ans Hekkenberg studeerde natuur- en sterrenkunde. Ze is redacteur bij New Scientist en schreef eerder voor onder meer de Volkskrant en KIJK. Van haar hand verschenen eerder Het kosmisch rariteitenkabinet (2019) en R.I.P. Heelal (2020).

Meer auteur Ans Hekkenberg Bekijk alles

Gaten in het heelal

Gaten in het heelal

Ans Hekkenberg

€ 9,99
R.I.P. Heelal

R.I.P. Heelal

Ans Hekkenberg

€ 9,99

Meer spreker Jurjen van Loon Bekijk alles

€ 15,00
Rik en Jesper overleven op een onbewoond eiland
€ 9,99
De verborgen boekwinkel
€ 14,99
De monnik die zijn Ferrari verkocht
€ 15,00