Luistervoorbeeld

De verkiezingsstrijd tussen Trump en Biden

SerieDe Verenigde Staten volgens Maarten van Rossem deel 1
Auteur Maarten van Rossem
Spreker Maarten van Rossem
Speelduur 2u 18m 22s
€ 7,49

Beschrijving

Na een felle campagnestrijd tussen de Democraten en Republikeinen, strijden Donald Trump en Joe Biden om de stemmen van de 538 kiesmannen. Maarten van Rossem bespreekt de kansen en verkiezingsbeloftes van de presidentskandidaten. Daarnaast blikt hij terug op andere significante presidentsverkiezingen in de Amerikaanse geschiedenis. Speciale aandacht gaat uit naar de werking van het Amerikaanse kiesstelsel en het electorale college.

Details

ImprintMaarten
UitgeverVeen Media
Publicatiedatum 30 juli 2021
ISBN 9789085717539
Taal Nederlands
Soort audioOverige spraak (hoorcollege, interview, discussie, audiotour)
Speelduur 2u 18m 22s
Bestandsgrootte 190 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Maarten van Rossem

Prof. Dr. Maarten van Rossem is historicus en emeritus hoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Hij is gespecialiseerd in de geschiedenis en politiek van de Verenigde Staten. Als Amerika-deskundige treedt hij regelmatig op in allerlei televisie-uitzendingen en houdt hij regelmatig lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Hij heeft diverse publicaties voor een breed publiek op zijn naam staan, waaronder Heeft geschiedenis nut?, De Wereld volgens Maarten van Rossem en Waarom de stoommachine geen Chinese uitvinding is.

In zijn tijdschrift Maarten! presenteert hij de toestand in de wereld en relativeert hij de in zijn ogen hysterische berichtgeving rondom het nieuws: zowel op wereld- als lokaal niveau. Met zijn onderkoelde humor en verrassende feitenkennis analyseert én fileert hij de historische en huidige (politieke) gebeurtenissen.

Toon aanbod