Luistervoorbeeld

Een terugblik op de Amerikaanse verkiezingen van 2020

SerieDe Verenigde Staten volgens Maarten van Rossem deel 2
Auteur Maarten van Rossem
Spreker Maarten van Rossem
Speelduur 1u 19m 9s
€ 7,49

Beschrijving

In de race naar het Witte Huis werd Democraat Joe Biden verkozen tot de nieuwe president van Verenigde Staten. Maarten blikt terug op de verkiezingsuitslag van 2020, het stemproces en de inauguratie. Daarnaast bespreekt hij de radicalisering van de Republikeinse Partij en de bestorming van het Capitool. Speciale aandacht gaat uit naar de disfunctionaliteit van het Amerikaanse politieke systeem, waarbij strategieën als voter suppression en gerrymandering grondig onder de loep worden genomen.

Details

ImprintMaarten
UitgeverVeen Media
Publicatiedatum 30 juli 2021
ISBN 9789085717546
Taal Nederlands
Soort audioOverige spraak (hoorcollege, interview, discussie, audiotour)
Speelduur 1u 19m 9s
Bestandsgrootte 109 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Maarten van Rossem

Prof. Dr. Maarten van Rossem is historicus en emeritus hoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Hij is gespecialiseerd in de geschiedenis en politiek van de Verenigde Staten. Als Amerika-deskundige treedt hij regelmatig op in allerlei televisie-uitzendingen en houdt hij regelmatig lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Hij heeft diverse publicaties voor een breed publiek op zijn naam staan, waaronder Heeft geschiedenis nut?, De Wereld volgens Maarten van Rossem en Waarom de stoommachine geen Chinese uitvinding is.

In zijn tijdschrift Maarten! presenteert hij de toestand in de wereld en relativeert hij de in zijn ogen hysterische berichtgeving rondom het nieuws: zowel op wereld- als lokaal niveau. Met zijn onderkoelde humor en verrassende feitenkennis analyseert én fileert hij de historische en huidige (politieke) gebeurtenissen.

Toon aanbod