Luistervoorbeeld

De Amerikaanse buitenlandse politiek

SerieDe Verenigde Staten volgens Maarten van Rossem deel 3
Auteur Maarten van Rossem
Spreker Maarten van Rossem
Speelduur 1u 35m 23s
€ 7,49

Beschrijving

Sinds het aantreden van president Joe Biden lijken de Verenigde Staten terug op het politieke wereldtoneel. Maarten van Rossem blikt terug op Amerikaanse interventieoorlogen en bespreekt de multidimensionale macht van Amerika ten opzichte van China. In het bijzonder staat hij stil bij de Amerikaanse buitenlandse politiek en bespreekt hij in hoeverre die door de trumpiaanse revolutie is veranderd.

Details

ImprintMaarten
UitgeverVeen Media
Publicatiedatum 30 juli 2021
ISBN 9789085717553
Taal Nederlands
Soort audioOverige spraak (hoorcollege, interview, discussie, audiotour)
Speelduur 1u 35m 23s
Bestandsgrootte 131 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Maarten van Rossem

Prof. Dr. Maarten van Rossem is historicus en emeritus hoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Hij is gespecialiseerd in de geschiedenis en politiek van de Verenigde Staten. Als Amerika-deskundige treedt hij regelmatig op in allerlei televisie-uitzendingen en houdt hij regelmatig lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Hij heeft diverse publicaties voor een breed publiek op zijn naam staan, waaronder Heeft geschiedenis nut?, De Wereld volgens Maarten van Rossem en Waarom de stoommachine geen Chinese uitvinding is.

In zijn tijdschrift Maarten! presenteert hij de toestand in de wereld en relativeert hij de in zijn ogen hysterische berichtgeving rondom het nieuws: zowel op wereld- als lokaal niveau. Met zijn onderkoelde humor en verrassende feitenkennis analyseert én fileert hij de historische en huidige (politieke) gebeurtenissen.

Toon aanbod