Luistervoorbeeld

Het nieuwe Nederlandse politieke landschap

Maarten van Rossem over de Tweede Kamerverkiezingen
Auteur Maarten van Rossem
Spreker Maarten van Rossem
Speelduur 1u 33m 19s
€ 7,49

Beschrijving

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 werd de VVD opnieuw de grootste partij. Mark Rutte mag zich opmaken voor een nieuw ambtstermijn. Maarten van Rossem staat stil bij de verkiezingsuitslag en licht toe welke partijprogramma’s de meeste kans bieden op een realistisch landsbestuur. Volgens Van Rossem heeft het toekomstige kabinet de uitgelezen kans om het roer drastisch om te gooien.

Details

ImprintMaarten
UitgeverVeen Media
Publicatiedatum 30 juli 2021
ISBN 9789085717560
Taal Nederlands
Soort audioOverige spraak (hoorcollege, interview, discussie, audiotour)
Speelduur 1u 33m 19s
Bestandsgrootte 128 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Maarten van Rossem

Prof. Dr. Maarten van Rossem is historicus en emeritus hoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Hij is gespecialiseerd in de geschiedenis en politiek van de Verenigde Staten. Als Amerika-deskundige treedt hij regelmatig op in allerlei televisie-uitzendingen en houdt hij regelmatig lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Hij heeft diverse publicaties voor een breed publiek op zijn naam staan, waaronder Heeft geschiedenis nut?, De Wereld volgens Maarten van Rossem en Waarom de stoommachine geen Chinese uitvinding is.

In zijn tijdschrift Maarten! presenteert hij de toestand in de wereld en relativeert hij de in zijn ogen hysterische berichtgeving rondom het nieuws: zowel op wereld- als lokaal niveau. Met zijn onderkoelde humor en verrassende feitenkennis analyseert én fileert hij de historische en huidige (politieke) gebeurtenissen.

Toon aanbod