Luistervoorbeeld

De wereld volgens Maarten van Rossem

Russische agressie in historische context
Auteur Maarten van Rossem
Spreker Maarten van Rossem
Speelduur 1u 44m 53s
€ 6,99

Beschrijving

"Hoe goed functioneert onze Nederlandse democratie? Welke rol moet de Europese Unie innemen op het geopolitieke toneel? En wie is er eigenlijk gekker: Trump of Poetin? Maarten van Rossem bespreekt de actualiteit. Met de nodige humor en feitenkennis biedt hij een verantwoorde ontsnapping aan de waan van de dag, om de wereld van nu beter te begrijpen. Met als hoofdthema van dit college: de oorlog in Oekraïne. Volgens Van Rossem is Rusland sinds de val van de Sovjet-Unie een gefrustreerd land vol ressentiment dat aast op herstel van oude glorie. Aan de hand van significante keerpunten in de wereldgeschiedenis, zoals de Tweede Wereldoorlog, de oprichting van de NAVO, en de Koude Oorlog, neemt Van Rossem de luisteraar mee langs de regeertermijnen van belangrijke Russische en Amerikaanse wereldleiders. Zo weet hij de huidige spanningen tussen de twee geopolitieke machten feilloos te duiden. "

Details

ImprintMaarten
UitgeverVeen Media
Publicatiedatum 21 oktober 2022
ISBN 9789085718031
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 44m 53s
Bestandsgrootte 96 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Maarten van Rossem

Prof. Dr. Maarten van Rossem is historicus en emeritus hoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Hij is gespecialiseerd in de geschiedenis en politiek van de Verenigde Staten. Als Amerika-deskundige treedt hij regelmatig op in allerlei televisie-uitzendingen en houdt hij regelmatig lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Hij heeft diverse publicaties voor een breed publiek op zijn naam staan, waaronder Heeft geschiedenis nut?, De Wereld volgens Maarten van Rossem en Waarom de stoommachine geen Chinese uitvinding is.

In zijn tijdschrift Maarten! presenteert hij de toestand in de wereld en relativeert hij de in zijn ogen hysterische berichtgeving rondom het nieuws: zowel op wereld- als lokaal niveau. Met zijn onderkoelde humor en verrassende feitenkennis analyseert én fileert hij de historische en huidige (politieke) gebeurtenissen.

Toon aanbod