Luistervoorbeeld

Manzanilla

Je weet nooit hoe sterk je bent totdat sterk zijn je enige keuze is
Auteur José Kruijer
Voorlezer Jantine van den Bosch
Speelduur 9u 22m 20s
€ 9,95

Beschrijving

Twee hartsvriendinnen krijgen - na hun afstuderen - een reis cadeau naar het mooie Curaçao. Een van hen was daar liever niet geweest.
Twintig jaar later verhuist Hester met haar man Koert en hun twee jonge dochters van een Amsterdams grachtenhuis naar een groot, oud familiehuis in het fraaie duindorp Schoorl. Haar echtgenoot belooft haar een prachtige zomer, een geweldig jaar zelfs, met hun gezin, familie en vrienden. Dat valt voor Hester nog te bezien. Voor ze het beseft neemt haar flierefluiterige zus Meike haar intrek in hun zomerhuis. Bemoeien Koerts bazige tante Odette en irritante nicht Bowien zich met Hesters gezin. En stort haar man zich op zijn eeuwige 'Ik vertrek' project. Hester zelf besluit haar oude liefde, lesgeven, weer op te pakken. Als dan eindelijk de 'prachtige' zomer begint, wordt deze ingeluid met een toxische boodschap.

Manzanilla is een spannende roman over familieliefde en -ergernissen. Over oud en nieuw leed, over vriendschappen en school(plein)perikelen. En over de dunne lijn tussen voortdurende twijfel en toewijding van een vrouw in de bloei van haar leven.

Details

UitgeverLind & Co
Publicatiedatum 11 februari 2020
ISBN 9789178619269
Taal Nederlands
Speelduur 9u 22m 20s
Bestandsgrootte 514 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
José Kruijer

De Noord-Hollandse schrijfster José Kruijer (1972) is een echte juf. Naast haar tomeloze inzet voor 'haar' kinderen in de klas, is ze moeder van twee tienerzonen en echtgenote van Erik Kruijer. Als hobby zond ze jarenlang rake slagzinnen in en daarmee won ze vele cadeaus en vaak geldprijzen. Toen haar gezin - in haar ogen - daaraan gewend raakte, wendde ze haar woordencreativiteit aan voor het schrijven van boeken. In het najaar 2017 verscheen de eerste druk van Verzwegen. Lezers waren zo enthousiast over dit boek dat na een maand al de tweede druk volgde.

Toon aanbod