Luistervoorbeeld

Twaalf jaar onschuldig in de cel

Auteur Romano van der Dussen, Edwin Winkels
Spreker Hylke van Sprundel
Speelduur 5u 48m 54s
€ 9,95

Beschrijving

Over een zonnige Spaanse droom die een donkere nachtmerrie werd. Op 2 september 2003 liep Romano van der Dussen na een ochtend zonnen een strand van de Costa del Sol af toen twee agenten hem staande hielden. Hij liep in een korte broek, een T-shirt en op slippers. In zijn hand een plastic tasje met een handdoek, een zonnebrandcrème en een blikje bier. Het waren zijn laatste meters op vrije voeten.
Ruim twaalf jaar zou de dertigjarige Nederlander in de cel vastzitten. Ten onrechte verdacht van en veroordeeld voor verkrachting en aanranding.
In februari 2016 sprak het Hooggerechtshof in Madrid hem vrij. Rechterlijke dwalingen en een trage justitie hadden hem onschuldig én veel te lang in de Spaanse gevangenis gehouden. Een gevangenis waar hij als ‘verkrachter’ op een brute behandeling van medegevangenen en cipiers kon rekenen.
Na meer dan een half jaar in vrijheid vertelde Romano zijn ongelooflijke verhaal, opgetekend door schrijver en journalist Edwin Winkels. Over zijn leven voor, tijdens en na die gevangenschap.

Details

UitgeverLind & Co
Publicatiedatum 21 februari 2020
ISBN 9789178619405
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 5u 48m 54s
Bestandsgrootte 479 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.