Loopjongen van de penoze
Loopjongen van de penoze

Loopjongen van de penoze

John Vink, een Hagenees in de internationale onderwereld

In deze true crime biografie vertelt Hagenees John Vink zonder zijn fascinerende verhaal. Over zijn grote successen, maar ook over zijn vele mislukkingen. De hele Haagse penoze komt voorbij.

Auteur

Gerard Wessel

Spreker

Frank Rigter

Speelduur

10 uur 29 min

€ 12,95

Beschrijving

Minder bekend dan de Amsterdamse onderwereld, maar minstens zo omvangrijk en gewelddadig, is het criminele milieu rond Den Haag. 

Volbloed Hagenees John Vink (1954 - 2014) is bezeten van mooie auto's en wapens. Al vanaf jonge leeftijd steelt hij alles wat los en vast zit. Na een paar jaar op zee en verschillende detenties wegens overvallen, bouwt hij een grootschalig internationaal hasj- en wapenimperium op. Maar Vink wordt verraden en belandt in een Duitse gevangenis. 
Eenmaal weer vrij pikt hij de wapen- en drugshandel weer op. Op bestelling levert hij allerhande "diensten'. In het criminele circuit van Den Haag en ver daarbuiten is hij inmiddels een bekende, maar ook beruchte figuur. 
Al het verdiende geld gaat op aan vrouwen, auto's, motoren en een zelf gefinancierd cocaïnetransport. John Vink leidt een leven waarin miljoenen zijn verdiend en miljoenen zijn vergokt, een leven met tientallen affaires (en aantal nooit opgeloste moorden). 

Loopjongen van de penoze gaat niet alleen over de mannen uit het misdaadcircuit, maar ook over de vrouwen die een belangrijke rol spelen in het leven van John Vink. Hij is een intelligente charmeur en tot aan zijn dood een vrouwengek. Uiteindelijk kiest hij echter altijd voor zichzelf, de misdaad en de wapens. 

In Loopjongen van de penoze vertelt Vink zonder enig voorbehoud zijn fascinerende verhaal. Over zijn grote successen, maar ook over zijn vele mislukkingen. De hele Haagse penoze komt voorbij, want Vink beschikt over een fenomenaal geheugen. Betrokkenen bevestigen al zijn verhalen. Niet eerder werd het leven van een beroepscrimineel zo gedetailleerd van binnenuit beschreven. 

Details

Imprint

Lind & Co

Uitgever

Lind & Co

Publicatiedatum

28 juli 2020

ISBN

9789178619481

Taal

Nederlands

Speelduur

10 uur 29 min

Bestandsgrootte

864 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer spreker Frank Rigter Bekijk alles

Het D-day complot

Het D-day complot

Tomas Ross

€ 15,99
Zij die gaan sterven

Zij die gaan sterven

James Patterson

€ 12,99

Zevenpoot

Arnon Grunberg

€ 9,99
Ossenkop

Ossenkop

Manik Sarkar

€ 11,99