Luistervoorbeeld

Loopjongen van de penoze

John Vink, een Hagenees in de internationale onderwereld
Auteur Gerard Wessel
Spreker Frank Rigter
Speelduur 10u 29m 27s
€ 12,95

Beschrijving

Minder bekend dan de Amsterdamse onderwereld, maar minstens zo omvangrijk en gewelddadig, is het criminele milieu rond Den Haag. 

Volbloed Hagenees John Vink (1954 - 2014) is bezeten van mooie auto's en wapens. Al vanaf jonge leeftijd steelt hij alles wat los en vast zit. Na een paar jaar op zee en verschillende detenties wegens overvallen, bouwt hij een grootschalig internationaal hasj- en wapenimperium op. Maar Vink wordt verraden en belandt in een Duitse gevangenis. 
Eenmaal weer vrij pikt hij de wapen- en drugshandel weer op. Op bestelling levert hij allerhande "diensten'. In het criminele circuit van Den Haag en ver daarbuiten is hij inmiddels een bekende, maar ook beruchte figuur. 
Al het verdiende geld gaat op aan vrouwen, auto's, motoren en een zelf gefinancierd cocaïnetransport. John Vink leidt een leven waarin miljoenen zijn verdiend en miljoenen zijn vergokt, een leven met tientallen affaires (en aantal nooit opgeloste moorden). 

Loopjongen van de penoze gaat niet alleen over de mannen uit het misdaadcircuit, maar ook over de vrouwen die een belangrijke rol spelen in het leven van John Vink. Hij is een intelligente charmeur en tot aan zijn dood een vrouwengek. Uiteindelijk kiest hij echter altijd voor zichzelf, de misdaad en de wapens. 

In Loopjongen van de penoze vertelt Vink zonder enig voorbehoud zijn fascinerende verhaal. Over zijn grote successen, maar ook over zijn vele mislukkingen. De hele Haagse penoze komt voorbij, want Vink beschikt over een fenomenaal geheugen. Betrokkenen bevestigen al zijn verhalen. Niet eerder werd het leven van een beroepscrimineel zo gedetailleerd van binnenuit beschreven. 

Details

UitgeverLind & Co
Publicatiedatum 28 juli 2020
ISBN 9789178619481
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 10u 29m 27s
Bestandsgrootte 864 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.