Luistervoorbeeld

Rechercheur De Klerck en het doodvonnis

SerieDe Klerck deel 1
Auteur P. Dieudonné
Spreker Bart Oomen
Speelduur 4u 54m 16s
€ 9,95

Beschrijving

Rechercheur De Klerck en het doodvonnis is het eerste deel in een detectiveserie over Lucien De Klerck en zijn assistent Ruben Klaver van de Rotterdamse recherche.

Ondernemer Bart Bovend'Eerdt komt naar het hoofdbureau om een misverstand recht te zetten. Terwijl hij op zakenreis was, is iemand zijn kantoorpand heimelijk binnengedrongen, een gebeurtenis die door een verborgen camera is vastgelegd. Na weken speuren heeft De Klerck een verdachte vastzitten. Volgens Bovend'Eerdt is er sprake van een misverstand en zit de verdachte onschuldig vast. Hoewel hij grote bedenkingen heeft, laat De Klerck op aandringen van Bovend'Eerdt de verdachte los. De ondernemer en de verdachte verlaten gezamenlijk het politiebureau. Een uur later komt er een ontstellend bericht. Bart Bovend'Eerdt heeft zichzelf opgehangen aan de Erasmusbrug. Hij liet op zijn kantoor een afscheidsbriefje achter. Maar is het wel een vrijwillige zelfmoord? De Klerck en zijn assistent Ruben Klaver zitten met tal van onbeantwoorde vragen, maar commissaris Hakkel wil dat ze de zaak afsluiten.

Details

UitgeverLind & Co
Publicatiedatum 10 augustus 2020
ISBN 9789179956196
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 4u 54m 16s
Bestandsgrootte 269 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

"De sfeer in zijn eerste boek heeft veel weg van die in de romans van Baantjer, al is het decor duidelijk anders: Rotterdam in plaats van Amsterdam" (Algemeen Dagblad Rotterdams Dagblad)

"Alles in deze aangenaam lichtvoetige politieroman ademt de sfeer van Baantjer. Inspecteur Lucien de Klerck lijkt altijd al te hebben bestaan, zo stevig en karaktervol is deze Rotterdamse pendant van De Cock. (...) De personages zijn kleurrijk en de stad komt tot leven. Op naar het volgende deel van deze Rotterdamse Baantjer." (Detective en Thrillergids)

"Dit boek is geschikt voor liefhebbers van detectiveromans, politieseries en natuurlijk Baantjer" (Biblion)


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Paul Dieudonné (1960) groeide op in Nederland, maar emigreerde met zijn familie eind jaren zestig naar Canada. Zijn geboorteland is hij echter nooit vergeten. Dankzij de detectiveromans van A.C. Baantjer (1923-2010) bleef hij een band met Nederland houden. Dieudonné is als schrijver daarom sterk beïnvloed door deze beroemde Amsterdamse rechercheur en schrijver.

Toon aanbod