Luistervoorbeeld

Kevin, het kind van de rekening

SerieKwetsbare kinderen deel 2
Auteur Torey Hayden
Spreker Marijke Beversluis
Speelduur 9u 6m 22s
€ 12,95

Beschrijving

Een hopeloos geval, daar zag het vanaf het begin naar uit. Vijftien jaar oud, sinds zijn zevende geen woord gezegd, weggestopt in een inrichting, ver achter bij zijn leeftijdgenoten, verlamd door vreemde angsten. Zo treft Torey Hayden Kevin aan, verscholen onder de tafel, onbereikbaar.

Wanneer ze, te hulp geroepen als deskundige voor kinderen die niet meer spreken, dit 'geval' onder haar hoede neemt, beseft ze nauwelijks wat een enorm karwei haar te wachten staat. Met haar uitzonderlijk vermogen zich in te leven in de gedachtenwereld van gestoorde kinderen, dat ook uit haar eerdere boeken blijkt, slaagt zij erin de jongen aan het praten te krijgen, eerst alleen tegen haar, later ook tegen anderen. Maar dat is nog maar het begin. De wereld vol mishandeling en wreedheid die Kevin met zijn zwijgen in bedwang gehouden had, komt nu geleidelijk aan het licht, tegelijk met zijn grenzeloze haat tegen zijn stiefvader.

In de loop van haar bemoeienis met Kevin brengen zijn uitbarstingen van gewelddadigheid en de lange periodes van stilstand en zelfs achteruitgang Torey Hayden vaak aan het twijfelen of er ooit iets met hem te bereiken valt en of ze het niet beter kan opgeven, zoals de rest van zijn omgeving heeft gedaan. Ze houdt echter vol, en dank zij haar inzet wordt de jongen eindelijk verlost van het gruwelijke geheim dat zijn leven tot dan toe heeft beheerst.
Originele titel: Murphy’s boy, vertaald door Stanneke Wagenaar.

Details

UitgeverLind & Co
Publicatiedatum 13 september 2021
ISBN 9789179956516
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 9u 6m 22s
Bestandsgrootte 500 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Bestsellerauteur Torey Hayden (1951) is opvoedkundig psychologe en therapeute. Zij gaf jarenlang les aan kinderen in het speciale onderwijs en is vooral deskundig op het gebied van psychische taalproblemen bij kinderen. Torey Hayden woont en schrijft in Noord-Wales. Hayden schreef een aantal non-fictie boeken over haar ervaringen met de behandeling van onder meer autistische kinderen en kinderen die lijden aan selectief mutisme. Haar boeken zijn inmiddels klassiekers en in vele talen vertaald.

Toon aanbod