Most wanted

Most wanted

20 jaar lang jagen op voortvluchtige criminelen

Twintig jaar lang heeft Martin Van Steenbrugge voortvluchtige veroordeelde criminelen opgespoord. Hij deed dat als baas van FAST, het Fugitive Active Search Team van de federale politie in België.

Auteur

Martin van Steenbrugge

Spreker

Gert Jochems

Speelduur

6 uur 14 min

€ 12,95

Beschrijving

Twintig jaar lang heeft Martin Van Steenbrugge voortvluchtige veroordeelde criminelen opgespoord. Hij deed dat als baas van FAST, het Fugitive Active Search Team van de federale politie in België. Soms vond hij ze in een duivenlokaal of onder de matras van hun minnares. Vaker leidde de speurtocht naar verre landen waar criminelen zich ten onrechte veilig waanden.

In Most Wanted blikt Van Steenbrugge terug op een bewogen carrière die werd afgesloten met de sensationele arrestatie van het duivelskoppel Lacote-Van Acker. Hij neemt de luisteraar mee op de jacht naar loslopend wild van uiteenlopende pluimage: moordenaars, verkrachters, maffiabazen, gangsters en drugsbaronnen. Er komen pistolen, snelle auto's en helikopters aan te pas, maar de echte wapens van het FAST zijn geduld, discretie en koelbloedigheid. 

Van Steenbrugge pakt echter niet alleen uit met successen. Hij legt uit waarom de afgeblazen speurtocht naar een van de zelfmoordterroristen van Zaventem hem zwaar op de maag ligt, en waarom hij als eigenzinnige flik voortdurend overhoop lag met zijn hiërarchische oversten. Maar deze professionele memoires starten met een eresaluut aan Martin Bloemperk, het alter ego waarmee Van Steenbrugge als undercoveragent bij de gerechtelijke politie in de onderwereld infiltreerde.

Most Wanted werd opgetekend door journalist Erik Raspoet. Hij maakt al dertig jaar reportages en interviews voor Knack, De Morgen, Humo en Wilfried Magazine, en publiceerde boeken over diverse onderwerpen zoals Bwana Kitoko, burgemeesters en de missionarissen van Scheut. Misdaadjournalist en televisiepresentator Faroek Özgünes schreef het voorwoord.

Details

Imprint

Lind & Co

Uitgever

Lind & Co

Publicatiedatum

3 mei 2021

ISBN

9789179956899

Taal

Nederlands

Speelduur

6 uur 14 min

Bestandsgrootte

515 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer spreker Gert Jochems Bekijk alles

Vlaams De stilte

De stilte

Bavo Dhooge

€ 9,99
Salieri

Salieri

Bavo Dhooge

€ 12,99