Het beest van Harkstede
Het beest van Harkstede

Het beest van Harkstede

Gesprekken met de Nederlandse seriemoordenaar Willem van Eijk, die de bijnamen 'Het beest van Harkstede' en de 'Nederlandse Jack the Ripper' kreeg

Auteur

Sytze van der Zee

Spreker

Ad Knippels

Speelduur

11 uur 45 min

€ 12,95

Beschrijving

Gesprekken met de Nederlandse seriemoordenaar Willem van Eijk, die de bijnamen 'Het beest van Harkstede' en de 'Nederlandse Jack the Ripper' kreeg.

Willem van Eijk werd na twee moorden in 1975 veroordeeld tot achttien jaar cel met tbs. Na zijn vervroegde vrijlating vielen er tussen 1993 en 2001 nog eens drie vrouwelijke slachtoffers. Van Eijk probeerde na zijn arrestatie met alle middelen (niets deugt er en iedereen liegt) een veroordeling te voorkomen. Hij werd tot levenslang veroordeeld. 

Journalist Sytze van der Zee voerde vijfentwintig indringende gesprekken met Van Eijk. Hij brengt deze seriemoordenaar beklemmend dichtbij en laat zien welke kwade driften in een mens kunnen schuilgaan. Gaandeweg ontstaat het beeld van een matig begaafde, gestoorde man die zichzelf verliest in morbide wensen en impulsieve acties. Van der Zee baseerde zich ook op gesprekken met betrokkenen, onder wie Van Eijks ex-vrouw, processen-verbaal en psychiatrische rapporten. Vanaf de eerste minuut heeft het boek de lezer in zijn greep. Het is even mooi als gruwelijk. Het is een heroïsche poging om door te dringen in de ziel en de geschiedenis van een slecht mens.

'Het beest van Harkstede gaat onder je huid zitten.' 

Van het boek is ook een documentaire-serie gemaakt waarin de gruweldaden van Willem van Eijk centraal staan (te zien op Videoland).

Details

Imprint

Lind & Co

Uitgever

Lind & Co

Publicatiedatum

17 mei 2021

ISBN

9789179956974

Taal

Nederlands

Speelduur

11 uur 45 min

Bestandsgrootte

967 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer spreker Ad Knippels Bekijk alles

De laatste die sterft

Helen Fields

€ 14,99
€ 6,99
Droommeisje

Droommeisje

Donna Leon

€ 9,99
De laatste Orphan

De laatste Orphan

Gregg Hurwitz

€ 15,99