Luistervoorbeeld

Zoeken naar Sara

Auteur Alain Donker
Spreker Ronald Top
Speelduur 8u 41m 25s
€ 12,95

Beschrijving

Zoeken naar Sara is een aangrijpend, waargebeurd verhaal over de zoektocht van een machteloze vader naar zijn dochter.

Wanneer Alain en zijn vriendin een baby verwachten ontstaan er scheurtjes in hun eerder zo passievolle relatie. Die scheurtjes groeien uit tot een breuk. Kort na de geboorte van hun baby Sara gaat het stel uit elkaar.

Gaandeweg toont Alains ex haar ware karakter. Haar gedrag wordt explosiever en manipulatiever. Een omgangsregeling houdt geen stand. Ze maakt het voor Alain steeds moeilijker een band met de kleine Sara te onderhouden. Wat volgt is een treurige gang langs advocaten en rechters.

Wanneer Sara drie jaar is verhuizen moeder en kind naar Zwitserland. Vader Alain blijft wanhopig achter. Weer later duiken ze op in Spanje. Daar weet Sara’s moeder, ondanks rechterlijke dwangbevelen, de kinderbescherming, schoolbestuurders en rechters te overtuigen van haar gelijk. Wanneer er gaandeweg toch barstjes in haar verhaal komen, vertrekt ze opnieuw met de dan 11-jarige Sara. Dit keer met onbekende bestemming.

Ouderverstoting wordt in Nederland erkend als (geestelijke) kindermishandeling. Bijna een miljoen ouders in Nederland krijgt te maken met dit maatschappelijke probleem. Wat zijn de rechten van de moeder, van de vader en wie heeft het beste voor met het kind?

Details

UitgeverLind & Co
Publicatiedatum 1 november 2021
ISBN 9789179957926
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 8u 41m 25s
Bestandsgrootte 477 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Een goed geschreven, hartverscheurend, maar vooral bizar verhaal dat hopelijk veel mensen de ogen zal openen'. - Elena Lindemans, documentairemaker van Verstoten vaders.


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

De Nederlandse Alain Donker woont in Italië. Hij is gespecialiseerd in renaissancekunst en -cultuur. Hierover publiceerde hij in tal van wetenschappelijke tijdschriften. Hij is getrouwd en heeft een kind. Zijn dochter Sara is spoorloos.

Toon aanbod