First responder
First responder

First responder

De mens achter het uniform

Open en eerlijk vertelt Renaldo Ishaak, first responder als marechausse-biker, over de impact die de aanslag op Koninginnedag 2009 en andere incidenten op hem hadden: op de mens achter het uniform.

Auteur

Renaldo Ishaak

Spreker

Ruben de Goede

Speelduur

3 uur 48 min

€ 12,95

Beschrijving

Renaldo Ishaak: first responder op Koninginnedag 2009. De marechaussee-biker is als een van de eersten ter plaatse zodra de zwarte Suzuki Swift na zijn dodelijke rit crasht tegen ‘De Naald’ in Apeldoorn. Ishaak weet direct: dit is een aanslag. De moordmachine blijkt achteraf geen explosieven te bevatten, maar de dodelijke daad is wel een tijdbom in zijn hoofd. Open en eerlijk vertelt Ishaak over de impact die de aanslag en andere incidenten op hem hadden: op de mens achter het uniform. Dat uniform beschermt en geeft kracht, maar maakt kwetsbaar zodra het uitgaat. 
Deze kwetsbaarheid uitte zich in PTSS en veranderde Ishaak: eerst in een gebroken en vervolgens in een beter mens. En misschien wel in een nóg betere marechaussee. Renaldo Ishaak Renaldo Ishaak is teamleider bij de Koninklijke Marechaussee. Zijn primaire werkgebied is Amsterdam Airport Schiphol: een van de grootste luchthavens van Europa. Hij beleefde de Schipholbrand, de vliegtuigramp met Turkish Airlines, de aanslag op Koninginnedag en andere grote en kleine ‘incidenten’. 
Ishaak is een van de initiatiefnemers van Bluesupport: een netwerk van (oud-)collega’s, dat de impact van het werk in uniform bespreekbaar maakt.

Details

Imprint

Lind & Co

Uitgever

Lind & Co

Publicatiedatum

21 februari 2022

ISBN

9789180192248

Taal

Nederlands

Speelduur

3 uur 48 min

Bestandsgrootte

313 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer spreker Ruben de Goede Bekijk alles

Verraad

Verraad

Jac. Toes

€ 12,99
De afrekening

De afrekening

Jac. Toes

€ 12,99
€ 14,99
Een date met de dood

Een date met de dood

Peter James

€ 12,99