Luistervoorbeeld

First responder

De mens achter het uniform
Auteur Renaldo Ishaak
Spreker Ruben de Goede
Speelduur 3u 48m 18s
€ 12,95

Beschrijving

Renaldo Ishaak: first responder op Koninginnedag 2009. De marechaussee-biker is als een van de eersten ter plaatse zodra de zwarte Suzuki Swift na zijn dodelijke rit crasht tegen ‘De Naald’ in Apeldoorn. Ishaak weet direct: dit is een aanslag. De moordmachine blijkt achteraf geen explosieven te bevatten, maar de dodelijke daad is wel een tijdbom in zijn hoofd. Open en eerlijk vertelt Ishaak over de impact die de aanslag en andere incidenten op hem hadden: op de mens achter het uniform. Dat uniform beschermt en geeft kracht, maar maakt kwetsbaar zodra het uitgaat. 
Deze kwetsbaarheid uitte zich in PTSS en veranderde Ishaak: eerst in een gebroken en vervolgens in een beter mens. En misschien wel in een nóg betere marechaussee. Renaldo Ishaak Renaldo Ishaak is teamleider bij de Koninklijke Marechaussee. Zijn primaire werkgebied is Amsterdam Airport Schiphol: een van de grootste luchthavens van Europa. Hij beleefde de Schipholbrand, de vliegtuigramp met Turkish Airlines, de aanslag op Koninginnedag en andere grote en kleine ‘incidenten’. 
Ishaak is een van de initiatiefnemers van Bluesupport: een netwerk van (oud-)collega’s, dat de impact van het werk in uniform bespreekbaar maakt.

Details

UitgeverLind & Co
Publicatiedatum 21 februari 2022
ISBN 9789180192248
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 3u 48m 18s
Bestandsgrootte 313 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Hij was als eerste ter plekke na de aanslag en betaalde een hoge prijs' - Olof van Joolen, Telegraaf


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Renaldo Ishaak is teamleider bij de Koninklijke Marechaussee.

Toon aanbod