Luistervoorbeeld

De lange weg naar huis

Over een vader, een zoon en de paling
Auteur Patrik Svensson
Voorlezer Ronald Top
Speelduur 7u 7m 23s
€ 14,99

Beschrijving

Patrik Svensson groeide op in het zuiden van Zweden, niet ver van de zogenoemde palingkust. Al op jonge leeftijd leerde zijn vader de kleine Patrik op paling vissen. Uren en dagen brachten vader en zoon in stilzwijgen samen door, vissend op deze mysterieuze vis. Al sinds Aristoteles wordt het ‘palingvraagstuk’, zoals het in de natuurwetenschap wordt genoemd, beschouwd als een onoplosbaar probleem. Geen mens heeft ooit twee palingen zien paren, niemand kan de vraag beantwoorden waarom elke paling in de Sargassozee wordt geboren en sterft. Wat zegt de eindeloze reis van de paling over de zoektocht van de mens naar zijn oorsprong? Wat kun je eigenlijk over een paling – of over een mens – te weten komen? Svensson buigt zich in dit boek over de raadselachtige vis en keert daarvoor terug naar het huis van zijn jeugd. Maar bovenal schrijft hij over een zoon en zijn vader, en hun gedeelde liefde voor een vis.

Details

ImprintThomas Rap
UitgeverDe Bezige Bij
Publicatiedatum 11 december 2019
ISBN 9789400406209
Taal Nederlands
Speelduur 7u 7m 23s
Bestandsgrootte 391 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Recensies uit de pers

‘Dit is werkelijk een fascinerend debuut, dat even moeilijk te categoriseren is als weg te leggen. Het is een mix van filosofisch essay, populairwetenschappelijk en een coming-of-ageverhaal.’ (Göteborgs-Posten)

‘Ik heb zelden een boek gelezen dat zo dicht op de tijdgeest zit. Je vindt zowel liefde als dood en vernietiging in dit boek. Het is levendig geschreven en vakkundig gecomponeerd.’ (Aftonbladet)

‘Patrik Svensson schreef een teder, informatief, prachtig en zeldzaam boek over een vreemd dier. Een literair eerbetoon aan de paling.’ (Dagens Nyheter)

Over de auteur
Photo Patrik Svensson
Patrik Svensson

Patrik Svensson (1972) is journalist. Hij schrijft over kunst, cultuur, politiek en wetenschap. De lange weg naar huis is zijn debuut, dat werd verkocht aan drieëndertig landen.

Toon aanbod